Vacante

#descopera romania #esky #vacanta sighisoara #vacanta delta # vacanta romania

5 locuri incredibile din Romania pe care trebuie sa le descoperi

Romania este o tara absolut fascinanta si spun asta cei care au avut rabdarea sa o descopere. Crestele muntilor, sate cu case din lemn cocotate pe culmea dealurilor, Delta, litoralul ori salba de manastiri moldave, toate acestea contribuie la un peisaj mirific, care fac din tara noastra un punct de atractie pentru oricine vrea sa se lase pierdut in farmecul naturii.

Daca planuiesti o escapada in zilele libere de Paste, iti recomandam 5 destinatii absolut speciale, unde vei gasi relaxarea de care ai atata nevoie.

Maramuresul istoric

 

Oricine a trecut vreodata prin Maramures - de la romanii crescuti o viata la oras, pana la strainii obisnuiti cu hoteluri de cinci stele - a ramas impresionat. Nu ai cum sa nu iubesti Maramuresul! Pentru tot ceea ce iti ofera si in special pentru oamenii sai, care sunt de o bunatate rar intalnita. Ce iti recomandam sa vizitezi daca vii aici in vacanta? De Cimitirul Vesel de la Sapanta sigur ai auzit, iar daca nu ai fost pana acum, e momentul sa o faci. Pentru ca e vorba de un cimitir cu totul si cu totul deosebit, unde crucile starnesc… zambete. Pictate in culori vii, ilustrate cu scene din viata celor care nu mai sunt, descrise in versuri si un limbaj umoristic aparte.

In Maramures, nu trebuie sa ratezi bisericile din lemn, majoritatea in Patrimoniul UNESCO, si nici Memorialul de la Sighet. Evident, de pus pe lista de vacanta este si plimbarea cu mocanita pe Valea Vaserului - de neuitat! Mai mult decat oricand, viziteaza Maramuresul in perioada Pastelui: te vei bucura de ospitalitatea tipic maramuresana, dar vei cunoaste si o serie de traditii bine pastrate in zona.

Pentru a vedea oferte de cazare de Paste, poti intra pe site-ul eSky.ro.

Bucovina

 

Bucovina, asemenea Maramuresului, este o zona speciala, care trebuie descoperita de orice roman. Aici, traditiile sunt la loc de cinste, astfel ca zona devine un refugiu perfect atunci cand vrei sa petreci cateva zile departe de tot ce inseamna lumea moderna. Voronet, Sucevita, Moldovita sau Putna sunt catedralele din lemn cu care se mandresc moldovenii si a caror arhitectura taie si acum rasuflarea oricui le calca pragul.

Cetatea Sucevei, chilia lui Daniil Sihastrul, Salina de la Cacica sau Muzeul Oului din Vama, toate acestea pot fi cuprinse intr-un circuit de cateva zile, atat in perioada Pastelui, cat si vara. Iar rezervarile facute acum, cu cateva saptamani inainte de Paste, iti aduc oferte de nerefuzat. Astfel, cu doar 152 de euro, spre exemplu, ai cazarea si micul dejun asigurate pentru doua persoane, la un hotel de patru stele.

Fundata, Brasov

 

Foto: myselfround.ro

La Fundata se ajunge foarte usor, atat de la Bucuresti, cat si din orice zona a tarii. Aflata pe culoarul Rucar-Bran, Fundata este localitatea situata la cea mai mare altitudine. Peisajele sunt greu de descris, La Fundata si Fundatica fiind deseori descrise ca o Mica Elvetie de catre turisti. In mijlocul verii, atunci cand totul e verde de jur imprejur, poti respira aerul proaspat de munte, care te va relaxa instant, iar o vizita pe la stanile din zona te va convinge ca ospitalitatea oamenilor din zona nu e doar o vorba in vant. Iarna, ai ocazia sa te bucuri de zapada de cel putin jumatate de metru – esti pregatit de aventura? Poti, de asemenea, sa ajungi foarte usor de aici la Castelul Bran, unul dintre cele mai vizitate locuri din Romania. Asadar, toate motivele ca sa incerci o mini-vacanta aici. Ia neaparat si un aparat foto inainte de a pleca -iti vei dori sa pastrezi mereu amintirea peisajelor de aici.

Daca vrei sa vezi oferte de cazare de Paste in Fundata, poti consulta sectiunea de hoteluri si pensiuni de pe eSky.ro

Delta Dunarii

 

Putine tari se pot lauda cu o Delta, iar Romania a fost binecuvantata cu un astfel de loc mirific – cu siguranta, este genul de vacanta pe care trebuie s-o ai macar o data in viata. O zi perfecta incepe cu soarele bland de dimineata, cand pelicanii zboara nestingheriti deasupra apelor incarcate cu nuferi. Poti continua cu un traseu cu barca pe canalele Dunarii – multi spun ca este ca si cum ai fi purtat intr-o lume de poveste, si pe buna dreptate! Pranzul il poti servi la una dintre cherhanalele din zona – mancarea este absolut delicioasa! Evident, nu trebuie sa ratezi nici o sesiune de pescuit la undita – chiar daca nu esti maestru, vei gasi oameni de-ai locului care sa te indrume. In plus, iti garantam ca va fi una dintre cele mai relaxante activitati de vacanta!

Daca vrei sa vezi oferte de cazare de Paste in Delta Dunarii, poti intra aici.

Sighisoara

Sighisoara, singura cetate medievala care este inca locuita, te fascineaza de cum ai ajuns. Evident ca prima data vei ajunge in partea noua a orasului, cu blocuri, magazine si restaurante, insa nu vei putea sa nu observi cetatea cocotata pe deal, cu ziduri cu creneluri si turnuri care vegheaza intreaga asezare. Aceasta este vizibila din aproape orice zona a orasului si pare sa vegheze totul de la inaltime. Piata Cetatii, Turnul cu Ceas, stradutele pietruite, magazinele cu suveniruri, muzeul din turn sunt doar cateva dintre obiectivele care trebuie bifate in Sighisoara. Locuri de cazare sunt din plin, astfel ca nu va fi o problema sa gasesti un spatiu potrivit optiunilor tale. Totusi, vara si mai ales pe timpul Festivalului Medieval e bine sa iti faci rezervare din timp.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea