Vacante

# weekend la gratar # weekend la mare # idei weekend #weekend

5 idei pentru un weekend reusit

Daca nu stii ce sa faci in weekend, insa vrei sa te distrezi alaturi de prieteni, atunci iti oferim cateva alternative demne de luat in seama. Cele mai multe nu presupun un efort financiar mare, insa garanteaza un weekend de voie buna.

La gratar, cea mai la indemana optiune

Cum aerul curat, miscarea si povestile lungi fac pofta de mancare, nimic nu se potriveste mai bine decat un gratar proaspat, dus la rang de delicatesa. In timp ce pregatesti gratarul, pune carnea timp de 30 de minute la marinat si vei transforma o carne banala, intr-o portie zdravana de placere, cu mireasma de ardei gras afumat, usturoi si ceapa. In plus, carnea devine mai suculenta si se scurteaza timpul de frigere. O salata de vara alaturi va imbina gusturile si va vitaminiza organismul. Si pentru ca hidratarea e foarte importanta cand temperatura de afara concureaza cu cea a focului pentru gratar, mai ales daca s-a incins si o partida de fotbal sau badminton intre timp, berea pastrata la rece te va revigora dupa o masa copioasa. 

Putin efort in mijlocul naturii

Mersul pe munte este unul dintre cele mai frumoase momente pe care le poti trai in mijlocul naturii. Desi, la inceput, clipa in care te vei afla pe varf pare a fi departe, privelistile, aerul curat si partenerii de traseu iti vor da putere sa continui. Drumul este, de fapt, cel care da farmecul urcatului pe munte, restul este doar o rasplata a efortului depus. Pentru ca este o activitate cu un consum mare de energie si organismul tau va arde multe calorii, e important sa te hranesti si sa te hidratezi corespunzator. Daca nu reusesti sa ajungi la munte, la fel de bine te distrezi si intr-un parc de aventura. 

La mare, la soare

Cand esti prins de agitatia orasului si caldura te doboara, ai da orice sa te afli la mare si sa te arunci in valurile cu apa sarata, sa te scufunzi si sa te bucuri de racoarea brizei marine, dupa care sa te relaxezi pe un sezlong sau plimbandu-te cu picioarele pe nisipul scaldat de valuri. O iesire de week-end la mare te va scoate din rutina, iar inghetata si limonada rece nu vor fi deloc neobisnuite in peisajul tau cu umbrele si plaja.

La pescuit, cu rabdare

Daca nu poti ajunge la mare, dar iti place apa, pescuitul este o activitate care te poate face sa uiti de nebunia orasului pentru doua zile. Se gasesc din plin locuri amenajate sau balti la marginea oraselor, asa ca inarmeaza-te cu haine groase, momeala, spray impotriva tantarilor si multa rabdare. In cele din urma, pasiunea pentru acest sport se poate incununa cu o saramura de peste pe margine de balta si cu momente de liniste deplina. 

Deconectare in manej

 

Calaritul pare a fi un sport exclusivist, insa, exista herghelii pentru toti iubitori de cai, atat in orase cat si in afara lor, unde te poti aventura sa traiesti pe propria-ti piele sentimentul inaltator al urcatului in sa. Un final de weekend petrecut in manej pentru instruire te va deconecta de la viata ta obisnuita, iar momentul in care vei pieptana coama cailor pe final de zi vor crea o conexiune care te va face sa te indragostesti iremediabil de cai si calarit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea