Vacante

#cadouri eco-friendly #cadouri vacanta #idei de cadouri #cadouri

5 idei de cadouri travel pentru o vacanta eco-friendly

Dupa un an in care toate lucrurile pe care obisnuiam cu totii sa le facem au luat o cu totul alta forma, a venit momentul in care putem sa revenim incet incet la normalitate, inclusiv in ceea ce priveste calatoriile.

Printre lucrurile edificatoare pe care poate le-am invatat in acest an de pandemie, ar fi acela de a intelege ce lucruri sunt cu adevarat importante si ce schimbari putem face pentru o viata mai buna, atat pentru noi cat si pentru cei din jurul nostru.

Fie ca vorbim de sortarea deseurilor, limitarea consumului de plastic sau achizitionarea produselor din materiale reciclate pentru urmatoarea noastra calatorie, oricare dintre acestea reprezinta un pas important spre un stil de viata sustenabil si mai prietenos cu mediul inconjurator.   

Mai mult decat atat, obiectele si accesoriile eco-friendly pe care le putem folosi atat in viata de zi cu zi, cat si atunci cand plecam in vacanta, au preturi accesibile si o durata de viata prelungita.

Astfel, fie ca este ziua de nastere a unui prieten pasionat de calatorii sau pur si simplu vrei sa adopti un stil de viata eco-friendly atunci cand pleci in vacanta, ce cadou poate fi mai bun decat unul durabil, util si prietenos cu mediul inconjurator?

Pentru a veni in ajutorul tau, am alcatuit un ghid cu 5 idei de cadouri travel pentru tine sau cei dragi:

1. Rucsac antifurt din plastic reciclat

Acest accesoriu practic nu poate lipsi de pe lista cadourilor travel din vara aceasta. Rucsacul are buzunare ascunse cu protectie RFID si fermoare acoperite, iar fermoarul compartimentului principal este prevazut cu siguranta pentru inchidere.

Un astfel de rucsac este special creat pentru a putea lua cu tine tot ce ai nevoie, oferind utilitate maxima cu un design minimalist. Pe langa faptul ca materialul din care este confectionat este plastic reciclat si are o durata mare de viata, vei putea calatori linistit stiind ca lucrurile tale de valoare sunt in siguranta.

2. Sacosa din bumbac reciclat

Un alt accesoriu care nu poate lipsi de pe lista de cadouri travel este sacosa din bumbac reciclat, un prieten de nadejde in urmatoarea ta vacanta. O sacosa de acest tip se pliaza si incape cu usurinta intr-un buzunar sau un ghiozdan, fiind foarte practica atunci cand vrem sa facem o sesiune de shopping in orasele din itinerariul nostru de vacanta. Pe langa faptul ca este un accesoriu prietenos cu mediul inconjurator, designul sau cool ii poate inspira si pe ceilalti sa adopte un stil de viata eco-friendly.

3. Suport pentru carduri cu protectie RFID din plastic reciclat si paie de grau

O alternativa sustenabila la clasicul portmoneu este reprezentata de suportul de carduri cu protectie RFID, realizat din 50% paie de grau si 50% plastic reciclat. Fiind unul din cele mai practice cadouri pentru calatorii, cu ajutorul acestui suport poti pastra pana la 3 carduri bancare ce vor fi protejate de scanari neautorizate sau alte activitati frauduloase. In plus, banda adeziva de pe spatele produsului permite lipirea acestuia pe suprafata plata a telefonului sau a portofelului.

4. Set de tacamuri multifunctionale din paie de grau

Atunci cand pleci intr-o aventura in tinuturi nepopulate, mancarea este probabil cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont. Asadar, pe langa proviziile necesare, nu uita sa incluzi pe lista de cadouri travel si un set de tacamuri si desfacator de sticle din paie de grau. Setul este portabil si compact, fiind ideal pentru a-l lua cu tine in vacante. De asemenea, tacamurile sunt foarte usor de asamblat si dezasamblat pentru a fi usor de stocat si transportat. Le poti lua cu tine oriunde calatoresti, la picnic, in vacante la munte sau la mare si pot fi depozitate in spatii mici.

5. Briceag multifunctional din lemn

Pe langa faptul ca niciodata nu strica sa ai un astfel de dispozitiv la tine atunci cand pleci intr-o aventura, un briceag multifunctional din lemn poate fi unul din acele cadouri travel de suflet pentru prietenii pasionati de tehnici de supravietuire si expeditii in salbaticie. Carcasa acestuia este realizata din lemn, iar uneltele (cutit, foarfeca, surubelnita, pila) sunt din otel inoxidabil.

In concluzie, a adopta un stil de viata eco-friendly reprezinta o schimbare mica  dar cu impact pozitiv semnificativ atat pentru noi insine, cat si pentru generatiile viitoare. Din ce in ce mai multe persoane aleg sa calatoreasca sustenabil, fiind mai constiente cu privire la impactul pe care il pot avea asupra mediului produsele pe care le cumpara. Asadar, anul acesta poti face si tu pasul catre o vacanta mai prietenoasa cu mediul inconjurator.

Sursa foto: cadourieco.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea