Vacante

# experiente cercul polar #cercul polar #experiente #vacanta

5 experiente pe care sa nu le ratezi daca iti petreci vacanta in Cercul Arctic

Cercul Arctic este plin de peisaje fascinante si animale salbatice si ofera sansa multor aventuri interesante, ideale pentru cautatorii de senzatii si iubitorii de natura, dornici sa incerce bucuriile unei vacante de iarna. Iata cateva experiente pe care nu trebuie sa le ratezi daca ai sansa sa iti petreci vacanta in Cercul Arctic.

Snowmobiling sau plimbarile cu motocicleta pe zapada

Daca iti doresti sa poti admiri suprafete uriase din peisajul acoperit cu zapada arctica, atunci snowmobilul este o cale recomandata pentru a o face. Foarte populara in Norvegia, Suedia si Finlanda, plimbarea cu motocicleta de zapada este o metoda incitanta de a calatori in jurul regiunilor inghetate din emisfera nordica pe timpul iernii.

Deci, daca te simti prea obosit pentru a explora regiunea pe jos, nu uita sa faci rezervare pentru plimbarile cu snowmobilul intr-o vacanta de iarna de cinci stele in Laponia finlandeza.

Plimbari cu sania trasa de Husky

Stim cu totii cat de adorabil poate fi un husky! De asemenea, ei sunt printre cele mai populare animale din zona arctica, fiind considerati de sute de ani cei mai buni prieteni al omului in zona de Nord a planetei. Chiar daca sunt caini de talie medie, lucrand impreuna in atelaje, ei pot trage greutati enorme, oferindu-ti sansa de a admira pesisaje acoperite de zapada si paduri festiv decorate.

Nu uita, deci, sa alegi o plimbare cu sania trasa de husky in timpul unui sejur la un IceHotel incredibil!

Plimbare cu caiacul

O modalitate fantastica de a naviga in golfurile linistite ale Arcticii si de a intra cu adevarat printre gheturi, este caiacul. Cu un caiac ai sansa sa te apropii foarte mult de marginile de gheata, de iceberguri si de a explora viata salbatica din casa arctica.

Alege sa fii propriul tau capitan pentru o zi si rezerva-ti o plimbare cu caiacul pe Marea Arcticii!

Observarea balenelor

In Arctica exista multe specii de balene diferite, asa ca sansele tale de a putea observa aceste superbe creaturi sunt destul de mari, oriunde te-ai afla. Cele mai des intalnite balene sunt cele cu cocoasa, dar calatorii mai norocosi au uneori sansa de a putea vedea si maiestuoasa balena albastra sau beluga. Orcasul este cel mai des observat in lunile de iarna din Arctica si, tot atunci, exista sansa de a vedea Northern Lights. In Groenlanda, beluga se poate observa in apele inghetate pe tot parcursul anului, vara alaturandu-i-se si balena cu cocoasa.

Poti schia

Indiferent daca te aflii in nordul Canadei sau in statiunile de schi acoperite de zapada din Finlanda, Arcticul este un loc minunat pentru o alunecare pe schiuri plina de satisfactii. Schiorii experimentati vor fi rasplatiti intr-un mod special in Riksgransen, in Suedia, unde se pot bucura de peisaje extraordinare si aventuri in afara partiilor de schi. In acelasi timp, Are este un oras fantastic si, totodata, o mare statiune de schi, el mandrindu-se cu o fabrica de ciocolata si o distilerie de bere.

Sursa foto: tripadvisor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea