Vacante

# iubitori de vin #destinatii de vacanta #vacanta #vin

5 destinatii de vacanta pentru iubitorii de vin

“In vino veritas”, spunea Platon. De fiecare data cand o savuram, licoarea lui Bachus ne pune gandurile cele mai adanci pe masa, ne deschide apetitul pentru discutii lungi, ne face sa privim viata cu mai multa placere si ne da curajul sa ne avantam pe taramuri necunoscute.

Vinul este o calatorie in noi insine, dar si o calatorie a simturilor, pentru ca fiecare aroma ne aduce mai aproape de regiunea din care provine bautura. insa, cel mai frumos mod de a ne bucura de aceasta experienta este sa degustam vinul, fie el rosu, roze sau alb, la el acasa, pe o terasa insorita, in timp ce ne imbatam cu un peisaj mirific sau cu pulsul vibrant al strazilor.

Asa ca, lasa-te cuprins de vraja vinului, scoate harta pe masa si pune degetul pe una din cele cinci destinatii de mai jos, cunoscute pentru bogatia de podgorii, care, an de an, umplu paharele de pe mesele localnicilor si turistilor.

1. Toscana, Italia

Ia-ti o saptamana libera pentru a explora regiunea Toscana, de pe plaiurile italienesti. inchiriaza o bicicleta si plimba-te prin sate si bucura-te de peisajele de poveste, in timp ce soarele bland te incalzeste. Cand obosesti, opreste-te la unul din localurile intalnite pe drum si savureaza bucate specific italienesti, insotite de un vin rosu. in vacanta, trece pe lista si regiunea Chianti, unde vei gasi mici orasele medievale, precum Montalcino, Pienza, Castellina, care te vor cuceri cu aerul lor boem, dar si cu bogatia de oferte in materie de vinuri. Opteaza pentru un tur ghidat sau mergi la Castello di Meleto, unde vei putea degusta vinuri locale.

2. Creta, Grecia

De aceasta insula te vei indragosti cu siguranta, pentru ca iti ofera peisaje unice, precum munti care se contopesc cu marea, plaje cu nisip roz, case pictate in alb si albastru, lacuri de un albastru pur si orase cu aer medieval. In vacanta din Creta, da o fuga in Chania si bucura-te de o plimbare la apus, iar dupa ce soarele se lasa, ia o cina traditional greceasca, acompaniata de un vin obtinut din unele din cele mai vechi podgorii din lume. intreaba de soiurile locale Vidiano, Muscat Spina sau Hatzidakis. Daca vrei sa ai parte si de experienta degustarii vinurilor, rezerva-ti o zi pentru zona pitoreasca Kisamos si alege un tur ghidat la doua podgorii locale.

3. Cannes, Franta

La Cannes nu se vad numai filmele bune, ci si vinurile frantuzesti, ce au un farmec aparte, atunci cand le bei la un restaurant elegant, pe Coasta de Azur. Devii personaj in propriul tau film, mai ales dupa ce te lasi ametit de aromele imbietoare ale unui vin de Bordeaux sau de un pahar de Champagne, acompaniate de specialitatile locale si briza marii. Un city-break in Cannes este alegerea ideala, atunci cand iti doresti sa evadezi din cotidian si sa te relaxezi la malul marii, cu un pahar de vin alb in mana.

4. Barcelona, Spania

Ia-ti un city-break in cel mai frumos oras din lume, care iti ofera operele arhitecturale ale lui Gaudi, plaja plina de viata de la Marea Mediterana, distractie la orice colt de strada, celebrele tapas, insotite de vinuri locale, precum Cava sau Tempranillo, toate in acelasi loc. Viata iti va parea mai frumoasa, cat clipesti din ochi iar privirea ti-o vor fura si barulete inghesuite de pe Las Ramblas, care te imbie la degustari de licori bahice. Nu vei fi dezamagit la capitolul varietate sau calitate, pentru ca Spania se situeaza pe locul trei in lume, ca cel mai mare producatori de vinuri.

5. Lisabona, Portugalia

Pierde-te intr-un oras al culorilor, aflat chiar intr-o regiune viticola, din cele 13 ale Portugaliei. Lisabona este un oras care vibreaza de viata si, totodata, o destinatie ideala de city-break, unde poti imbina perfect pasiunea pentru calatorit, cu pasiunea pentru vinuri. Dupa plimbarile la pas pe stradutele inguste aflate in panta, meriti din cand in cand o rasplata sub forma unei mese traditionale si un vin de Porto sau poate celebrul vin de Madeira. Daca timpul iti permite, fa o vizita la subregiunea Colares, aflata in parcul national Sintra-Cascais, unde vei zari vita de vie care creste direct in nisip. Iar daca vrei ca experienta sa fie completa, rezerva o degustare de vinuri la unul din producatorii locali, precum Adega Regional de Colares sau Adega Viúva Gomes.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea