Vacante

#dubrovnik #vacanta dubrovnik #activitati vacanta

5 activitati de vacanta in Dubrovnik

Dubrovnik este una dintre cele mai frumoase si mai ofertante destinatii turistice ale Croatiei. Orasul are cate ceva pentru fiecare, de la sporturi de apa pentru calatorii activi la monumente istorice si culturale, plaje calitative si o gastronomie apetisanta.

Iata 5 activitati de vacanta in Dubrovnik:

1 Plaja in Dubrovnik

Dubrovnik este o destinatie ideala pentru vacantele la plaja, gratie diversitatii naturale. Plajele orasului ofera locuri cu nisip fin pentru familiile cu copii, golfuri stancoase pentru scufundatori, plaje intime pentru cupluri etc. Intr-un sondaj al site-ului Trivago din Marea Britanie, Dubrovnik figureaza in top 50 cele mai frumoase si mai populare plaje europene.

2 Excursii din Dubrovnik

Cei care isi doresc sa vada si altceva pot face excursii in imprejurimi. De pe Muntele Srd, calatorii au o panorama spectaculoasa a Dubrovnikului. In apropierea orasului se afla sate pitoresti, unde turistii pot degusta din specialitatile locale, pe baza de branza si peste proaspat.

Din Dubrovnik se fac minicroaziere pe Insulele Elafite, unde se afla mai multe atractii turistice. Daca te atrag drumetiile, mergi in Parcul National Mijet.

3 Zidurile orasului vechi

Dubrovnik City Walls constituie destinatia de top a destinatiei croate. Zidurile sunt ridicate intre secolele XIII-XVI si sunt unele dintre cele mai bine conservate din lume. In timpul festivalului care are loc in fiecare vara, zidurile cetatii vechi gazduiesc piese de teatru de Shakespeare.

4 Palatul Rectorilor

Palatul Rectorilor este un monument in stil gotic si renascentist construit in a doua jumatate a secolului al XV-lea. In palat au loc concerte in timpul verii.

5 Spa in Dubrovnik

Dubrovnik este o destinatie potrivita pentru relaxare. Hotelurile dispun de spa-uri de diverse tipuri, bai turcesti, saune finlandeze, centre wellness cu aromoterapie si numeroase tipuri de masaje. Unul dintre aceste centre, Dubrovnik Palace Wellness & Spa, a obtinut premiul World Travel Award in 2007 pentru cel mai bun hotel cu spa din Croatia.

Sursa foto: guia-dubrovnik.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea