Vacante

#calatorie #vacanta # sfaturi de vacanta #femei singure

4 sfaturi pentru femeile care vor sa calatoreasca singure

Femeile se simt din ce in ce mai curajoase atunci cand vine vorba despre calatoriile in care pleaca singure. Totusi, oricat de mult curaj si determinare ai avea, ar fi bine ca inainte de a parasi tara sau orasul de una singura, sa urmezi cativa pasi si sa iti iei o serie masuri de precautie foarte importante.


1. Discuta cu prietenii tai despre destinatie

Cu cateva zile inainte de a pleca in vacanta, trimite un e-mail catre toti prietenii tai si spune-le acestora care sunt planurile tale, ce anume intentionezi sa vizitezi, unde vrei sa te duci etc.

De asemenea, tine-i pe acestia la curent cu schimbarile de planuri, cu informatiile despre oamenii pe care ii intalnesti si locurile noi pe care le-ai descoperit, care te-au fascinat si pe care urmeaza sa le revezi.

Toate aceste detalii sunt deosebit de importante, in cazul in care ai putea avea probleme.


2. Impacheteaza doar strictul necesar

Nu pleca la drum cu doua trolere, un rucsac si o geanta de mana. Aminteste-ti ca vei fi singura tot timpul, nu va avea cine sa te ajute sa le cari si ca vor fi situatii in care va trebui sa te misti repede, sa alergi dupa autobuz, tren etc.

Ia-ti la tine doar cateva haine de schimb, o lanterna, accesorii de igiena, cateva medicamente impotriva durerilor, foi si pix, dar si o umbrela.


3. Fii atenta cu banii

Esti femeie si esti singura, ceea ce inseamna ca esti o tinta foarte usoara pentru hotii de buzunare. Atunci cand pleci de acasa, impacheteaza banii intr-un loc in care niciun hot nu s-ar gandi sa caute, iar dupa ce te cazezi la hotel si pleci prin oras, ia cu tine doar sume mici de bani. Acestea trebuie sa iti fie suficiente pentru a manca, pentru a te plimba cu taxi-ul sau mijloacele de transport in comun si, eventual, pentru a achizitiona suveniruri.


4. Imbraca-te decent

Chiar daca obisnuiesti sa calatoresti vara, iar afara sunt 38 de grade, ar fi bine totusi sa nu imbraci haine care "arata prea multa piele". De preferat este sa optezi pentru haine deschise la culoare, lejere, din materiale precum bumbac sau in.

Aceasta varianta este una dintre cele mai simple modalitati de a tine la distanta barbatii care considera ca turistele singure vor sa ii seduca sau sa le atraga atentia.

Sursa foto: gapyear.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea