Vacante

#bagajul de vacanta #circuit turistic #circuit turistic organizat

4 motive pentru a alege un circuit turistic organizat

In functie de preferintele personale, ai la dispozitie mai multe modalitati de a calatori prin lume. Poti calatori pe cont propriu, cu masina personala, cu autocarul sau cu avionul, poti opta pentru diferite programe de calatorie, cum ar fi couchsurfingul, sau poti alege sa mergi la un touroperator si sa-ti platesti un circuit turistic organizat. Fiecare dintre aceste modalitati de calatorie are avantaje si dezavantaje, dar de cele mai multe ori, circulitul turistic organizat este cel care ridica cele mai multe intrebari.

Merita sau nu sa vizitezi o tara, un oras sau poate chiar un grup de destinatii prin intermediul unui circuit organizat? Cel mai probabil, raspunsul depinde de gusturile fiecarui turist, insa noi iti dezvaluim cateva motive pentru care merita sa alegi aleasta varianta.

1. Circuitele costa mai putin decat o vacanta pe cont propriu

De cele mai multe ori, din dorinta de a atrage mai multi clienti, touroperatorii practica preturi relativ mici pentru circuitele organizate, astfel ca poti iesi mai ieftin daca alegi aceasta varianta in detrimentul unei calatorii pe cont propriu.

2. Poti vizita multe obiective intr-un timp scurt

Uneori, nu ti-ar ajunge nici 6 saptamani de vacanta pentru a putea vizita tot ce ai vrea sa vizitezi. Circuitele organizate sunt perfecte in acest caz, deoarece intr-un timp scurt ai ocazia sa vezi locuri spectaculoase, sa te reculegi in manastiri cunoscute si sa admiri cele mai importante obiective turistice din anumite destinatii.

Daca ai calatori pe cont propriu, ti-ar fi mult mai greu sa vezi atat de multe obiective.

3. Poti cunoaste o multime de oameni noi

Prin intermediul circuitelor turistice organizate, poti cunoaste o multime de oameni noi, care au aceleasi pasiuni ca si tine: calatoriile. Odata ce legi prietenii cu acesti oameni, puteti calatori impreuna, puteti face schimb de impresii sau va puteti vizita reciproc orasele.

4. Ai sentimenul de siguranta

Cand intri intr-un circuit turistic organizat, ai sentimentul de siguranta. Stii ca daca se intampla ceva, ghizii vor incerca sa gaseasca solutii de remediere, stii ca locurile in care ajungeti sunt alese astfel incat sa nu-ti puna viata in pericol, stii ca ai cazare si transport asigurat etc.

Sursa foto: capetown.travel
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea