Vacante

#vacanta # sfaturi de vacanta #pregatiri de vacanta

4 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de a pleca in vacanta

In momentul in care te pregatesti de vacanta, toate grijile tale dispar asemenea unor fire de nisip in bataia vantului. Totusi, pentru a preveni problemele care ar putea sa iti strice vacanta sau zilele care iti mai raman libere atunci cand te intorci acasa, ar fi bine sa iti rezolvi toate
problemele, sa platesti toate datoriile si sa te asiguri ca lasi totul in perfecta ordine acasa.


Ce ai de facut inainte de a pleca de acasa

Achita-ti toate facturile

Ai platit telefonul, internetul, lumina? Cum ar fi sa te intorci acasa si sa iti dai seama ca trebuie sa stai la lumina lumanarii sau ca nu ai acces la internet si ai de trimis sau verificat e-mailuri importante? Cu toate ca acum singura ta problema este ca nu stii cum sa inghesui mai multe haine in bagaj, o factura neplatita te poate pune intr-o situatie care sa te streseze atat de mult, incat sa strici toate efectele benefice ale vacantei.


Scapa de alimentele perisabile

Produsele perisabile nu ar trebui sa ramana in frigiderul tau in perioada in care esti departe de casa. Imagineaza-ti cum ar fi sa se intrerupa curentul pentru cateva zile: cand vei ajunge acasa si vei deschide frigiderul, vei avea nevoie de o armata de oameni care sa te ajute la curatat, dezinfectat, dar mai ales eliminarea mirosului insuportabil.

De preferat este sa incerci sa termini toate alimentele perisabile sau sa le donezi unei persoane care are nevoie de ele.


Roaga pe cineva sa aiba grija de casa

Este o ruda sau vreun vecin in care ai incredere deplina? Atunci lasa-i un rand de chei si roaga persoana in cauza sa vina la tine acasa o data la cateva zile pentru a verifica daca totul este in regula. Nu se stie niciodata cum se poate sparge vreo teava tocmai la tine acasa si nu ai vrea sa ajungi din vacanta si sa ai un soc din cauza faptului ca ti-ai inundat toata casa, vecinii de dedesubt, iar usa de la intrare a fost sparta pentru a diminua daunele provocate de apa.

Mai mult decat atat, daca ai o vacanta mai lunga, florile tale au nevoie de o persoana care sa le ude din cand in cand.


Lasa cuiva numerele de urgenta

Ai uitat sa iti activezi roamingul, iar acum este deja prea tarziu? Lasa unui vecin numerele de telefon pe care le poate apela in cazul in care apar anumite situatii de urgenta. Poate fi vorba despre numarul de telefon al parintilor, fratilor sau celui mai bun prieten.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea