Vacante

#ski # sfaturi de vacanta #statiune ski #alegere statiune

4 factori esentiali in alegerea unei statiuni de ski

O vacanta reusita la ski este posibila atunci cand destinatia este bine aleasa. In alegerea unei statiuni de ski, trebuie sa tii cont toate aspectele privind conditiile meteo, preturile practicate in statiune, serviciile si facilitatile oferite.

Iata 4 factori in alegerea unei statiuni de ski:


1 Statiunea de ski in functie de interesul principal al turistului

La fel ca in cazul croazierelor, statiunile de ski se disting prin acele domenii in care s-au specializat. Exista statiuni de ski recomandate pentru schiorii incepatori, statiuni pentru snowboard, statiuni de ski cu partii bune pentru toate nivelurile (incepatori, medii, avansati), statiuni de ski pentru familii, pentru persoane singure, inclusiv statiuni de ski pentru turistii care nu sunt interesati sa schieze.

De exemplu, Cortina d'Ampezzo este o statiune din Italia apreciata pentru magazinele marilor designeri de moda si pentru peisajul natural. Lumea care vine in Cortina d'Ampezzo este mai interesata sa petreaca cateva zile intr-un hotel de lux si sa faca shopping, decat sa schieze.

Zermatt, in Elvetia sau Courmayeur in Italia sunt statiuni apreciate pentru mancarea foarte buna oferita de restaurantele de aici. Avoriaz, in Franta si Obergurgl, in Austria, pun la dispozitia turistilor numeroase facilitati pentru copii.

2 Prezenta zapezii in statiunea de ski

Intr-o statiune de ski, cel mai important factor pentru reusita unei vacante il constituie zapada. Cervinia, de exemplu, este o statiune de ski din Italia cunoscuta ca una dintre cele mai bune din Europa in ceea ce priveste zapada. Aflata la peste 2000 de metri altitudine, statiunea are un sezon de ski foarte lung, de la sfarsitul lui octombrie pana la inceputul lunii mai.

3 Activitati de timp liber

O statiune de ski trebuie sa dispuna de o paleta bogata de activitati in afara orelor petrecute pe partie. Destinatiile de top ofera turistilor posibilitatea sa patineze, sa mearga la sanius, in spauri, baruri, cluburi de noapte, sa faca excursii in imprejurimi etc.

4 Preturile din statiunea de ski

Alege statiunea potrivita in functie de preturile practicate. In statiunea slovaca Jasna, o saptamana de vacanta costa de la 180 lire sterline. In Elvetia, insa, intr-o statiune de lux precum St. Moritz, o camera costa de la 130 euro pe noapte, de persoana, intr-un hotel de 3 stele.

Sursa foto: eternaliran.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea