Vacante

# escapade mai #vacante mai #moscova #destinatii de vacanta #city-break #riga #cracovia #praga #orase europene

4 destinatii perfecte pentru luna mai

Atunci cand alegi o destinatie pentru un city break sunt multe detalii la care te gandesti: ce poti sa vezi acolo unde ti-ai dori sa ajungi, care sunt optiunile de cazare, cat de departe este destinatia sau care este bugetul pe care va trebui sa il rezervi pentru cateva zile de vacanta. In luna mai, exista multe destinatii care au atractii deosebite si care arata spectaculos in aceasta perioada. In plus, sunt accesibile si iti pot oferi experiente fabuloase.

Iata cateva destinatii perfecte pentru un city break in luna mai.

Cracovia, Polonia

Cracovia este una dintre destinatiile europene de top, in aceasta primavara. Frumosul oras din Polonia este ales de tot mai multi turisti pentru atractiile sale, dar si datorita preturilor mici. In cazul in care alegi Cracovia pentru un city break in luna mai, trebuie sa stii ca acesta este orasul in care ai sa gasesti bere ieftina si de buna calitate si preparate culinare traditionale la preturi pentru toate buzunarele. Documenteaza-te inainte si vei gasi si muzeele din Cracovia unde intrarea este gratuita in anumite zile ale saptamanii.

Riga, Letonia

Riga este o alta destinatie pentru luna mai, de care te vei indragosti. Un oras mic si cochet, Riga te va cuceri, in special, cu arhitectura sa. In cazul in care ajungi la Riga in aceasta primavara, bucura-te de viata de noapte bogata din capitala Letoniei, incearca berariile locale care ofera bere de cea mai buna calitate la preturi mici si nu rata experiente culinare interesate, pentru ca o masa la un restaurant din Riga se incadreaza intre 5 si 9 euro de persoana. Cazarea in Riga este, de asemenea, accesibila chiar si celor care nu au rezervat un buget generos pentru aceasta escapada de primavara.

Praga, Cehia

O alta destinatie tentanta in aceasta primavara este si Praga. Pentru a vizita capitala Cehiei in luna mai, nu ai nevoie de un buget foarte mare, chiar daca ajungi in unul dintre cele mai populare orase europene. Praga se mandreste cu o arhitectura care are o istorie indelungata si bogata, pe care trebuie sa o vezi pentru a intelege cu adevarat valoarea acesteia. O plimbare pe strazile din Praga este o experienta in sine, pe care poti sa o incerci. Viata de noapte pragheza este intensa, varietatea tipurilor de bere fiind una dintre atractiile preferate ale turistilor, odata cu lasarea serii. Mancarea traditionala ceheza trebuie de asemenea incercata – aceasta nu este doar incredibil de buna, dar este si accesibila chiar si pentru cei care nu dispun de un buget mare.

Moscova, Rusia

Moscova are reputatia ca fiind una dintre cele mai costisitoare destinatii europene, insa exista hoteluri si restaurante de lux, orientate catre nevoile turistilor, care contrazic aceasta idee preconceputa. In Moscova, transportul public este foarte ieftin, spre deosebire de multe alte metropole europene, unde este de-a dreptul costisitor sa mergi zilnic cu metroul sau autobuzele. Un alt pont folositor este sa urmaresti ceea ce se cheama “business lunch” atunci cand vrei sa mananci bine si la preturi mici in Moscova.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea