Vacante

4 destinatii perfecte pentru luna ianuarie

Europa are nenumarate orase care pot fi vizitate chiar si in luna ianuarie. Tari precum Franta, Croatia sau Spania au, in aceasta perioada, temperaturi mai blande, care iti vor permite sa te plimbi in voie pe strazile pline de istorie si cultura ore in sir. Descopera, in continuare, 4 destinatii perfecte pentru o escapada in strainatate la inceput de an!


Viena

Capitala Austriei isi primeste turistii, in luna ianuarie, cu temperaturi mai mult decat acceptabile. Spre sfarsitul lunii, temperaturile pot ajunge chiar si la 10 grade.
Chiar daca te sperie temperaturile nu foarte ridicate, afla ca in luna ianuarie orasul este mult mai putin aglomerat. Majoritatea turistilor viziteaza Viena in luna decembrie, cand sunt organizate targurile de Craciun, sau pe timp de vara.

[[//a2.cdn-hotels.com/images/themedcontent/en_GB/Vienna_Winter.jpg]]


Paris

Daca vrei sa vizitezi Parisul, insa te temi de preturile exorbitante, luna ianuarie este momentul potrivit pentru o mini vacanta in orasul luminilor. La inceput de an, preturile cazarilor sunt mult mai mici. Ca si in cazul Vienei, Parisul este un oras vizitat in perioada Craciunului si aproape lipsit de turisti si agitatie in luna ianuarie.


Sevilla

Cu toate ca Madridul este un oras mult mai vizitat si apreciat, acesta are temperaturi mai scazute in luna ianuarie, prin urmare nu este tocmai cea mai buna varianta pentru inceputul anului. In luna ianuarie, asadar, te poti orienta catre Sevilla, un oras spaniol in care temperaturile sunt mult mai blande chiar si in prima parte a anului.

Sevilia te va fascina cu strazile sale inguste, cu marile bulevarde, cu arhitectura cufundata in istorie, dar si cu obiectivele turistice din perioada ocupatiei maure.

Aici vei putea vizita, printre altele, Casa lui Pilar, Catedrala Sevilla si Real Alcazar (Palatul Regal al Seviliei).

[[//1.bp.blogspot.com/-KR6BN7lrPMg/T1c3xMiHI6I/AAAAAAAAAQQ/sdNyqczwDCQ/s320/IMG_8232.JPG]]


Dubrovnik

Dubrovnikul este una dintre cele mai frumoase statiuni turistice ale Marii Adriatice. Orasul croat te va intampina cu temperaturi placute pentru luna ianuarie (aproximativ 10 grade Celsius).

Aici vei fi impresionat de cladirile istorice, de stradutele inguste, de restaurantele cochete ascunse printre zidurile inalte ale orasului si de arhitectura care a ramas intr-o stare buna inca de acum cateva secole, cu toate ca multe dintre monumente au fost distruse de atacurile care au avut loc la inceputul anilor 1900.

Sursa foto: eurail.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea