Vacante

#patinaj #patinoar #Fuji-Q Highland # FlevOnice #Rideau Canal #Sommerset House

Top 4 cele mai impresionante patinoare din lume

Patinoarele sunt atractia sezonului de iarna, iar patinajul este unul dintre sporturile in care pana si prichindeii de cativa ani se aventureaza fara ezitare. Acum, ca sarbatorile au trecut si vrem sa facem mai multa miscare, patinoarele sunt tinta ideala pentru a da jos kilograme bune. Si, daca esti in vacanta in vreuna din tarile urmatoare, nu rata o vizita la patinoarele deschise pe teritoriul lor, intrucat fac parte din topul celor mai mari si spectaculoase patinoare din lume!


1. Fuji-Q Highland (Japonia)

Fuji-Q Highland este, de departe, unul dintre cele mai mari si impresionante din lume. Situat la baza muntelui Fuji din Fujiyoshida, patinoarul dispune de o suprafata de 15.399 metri patrati. Suprafata impresionanta de gheata artificiala este brazdata, din loc in loc, de elemente decorative spectaculoase.

2. FlevOnice (Olanda)


FlevOnice este unul dintre cele mai spectaculoase patinoare din lume, atat datorita suprafetei mari, cat si formei serpuite, asemanatoare unei piste pentru curse de Formula 1. Este considerat cel mai lung patinoar din Olanda. Patinatorii pot face curse pe gheata de pana la 200 km lungime, insa doar in sezonul rece (100 zile/an). Latimea pistei este de 5 metri si este dotata cu dispozitive speciale de racire, pentru a asigura temperatura adecvata a ghetii.

3. Rideau Canal (Canada)

Rideau Canal este considerat unul dintre cele mai mari patinoare din lume, cu una dintre cele mai impresionante istorii. Este un canal care face legatura intre doua orase ale Canadei - Kingston si Ottawa. Canalul a fost construit in 1832, pentru a ajuta canadienii sa lupte intr-un eventual razboi cu SUA. In lunile de iarna, sectiunea din canal care trece prin centrul orasului Ottawa se transforma, anual, intr-un patinoar imens, 7.8 metri lungime.

4. Sommerset House (Marea Britanie)

Casa Memoriala Sommerset din Londra devine, anual, in lunile de iarna, un centru de interes pentru pasionatii de patinaj. Curtea Casei Memoriale se transforma in cel mai frumos si mai mare patinoar din lume. Seara, panorama este cu adevarat impresionanta. Tortele si sursele de iluminare de pe fatada Casei Memoriale inveselesc atmosfera si imprastie o lumina feerica, care te poarta cu gandul in trecut, in secolul 18, cand a fost infiintata Casa.



Sursa foto: Side2.no

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea