Vacante

#zagreb #atractii turistice #vacanta zagreb #atractii turistice zagreb

4 atractii turistice in Zagreb

Capitala Croatiei se afla in nord-vestul tarii, de-a lungul raului Sava, la poalele muntelui Medvednica. Orasul este considerat unul dintre cele mai frumoase din Croatia si o metropola europeana de top. Gratie dimensiunii sale reduse, Zagrebul poate fi strabatut la pas. Impartita in doua zone, Gornji Grad (Orasul de Sus) and Donji Grad (Orasul de Jos), capitala abunda in monumente istorice, biserici, muzee, parcuri, magazine, restaurante, teatre si cinematografe.

Iata unele dintre principalele atractii turistice din Zagreb:


1 Catedrala Marijina Uznesenja

Catedrala Adormirii Maicii Domnului (Marijina Uznesenja) este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Zagreb. Pe locul actualei constructii a existat un lacas de cult din timpuri stravechi. Constructia actuala dateaza de la sfarsitul secolului al XIII-lea. De-a lungul timpului, aceasta a suferit diverse modificari. Katedrala Marijina Uznesenja a devenit o emblema a orasului datorita celor doua turnuri ale sale in stil neo-gotic.


2 Parcul Maksimir

Aflat in estul Zagrebului, intr-o padure de stejari de secol XIX, Maksimir a fost deschis in 1794 si este primul loc public pentru promenada din Europa. Astfel, Maksimir, fondat de episcopul Maksimilian Vrhovec, este printre cele mai vechi parcuri europene. Parcul este impodobit cu monumente, pavilioane si cladiri construite in diverse stiluri. Tot aici se afla si gradina zoologica.


3 Piata Bana Jelacic

Bana Jelacic este principala piata a orasului. Aflata in partea istorica a Zagrebului, in Orasul de Sus, Bana Jelacic este situata intr-o zona pietonala. Inconjurata de cladiri cu o arhitectura deosebita, piata este unul dintre punctele de intalnire si un obiectiv major al metropolei.


4 Turnul Lotrscak

Kula Lotrscak este un turn construit in secolul al XIII-lea, care facea parte din fortificatiile orasului in zidurile estice. Turistii urca in turnul Lotrscak pentru a se bucura de panorama asupra orasului. In varful turnului se afla o expozitie si un magazin de suveniruri. Pentru a urca in turn, se plateste o taxa de aproximativ 10 kune croate (HRK), in jur de 5.8 lei.



Sursa foto: twcenter.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea