Vacante

#activitati vacanta vara #vacanta vara #activitati vacanta

4 activități de vară prin care vei intra în starea de vacanță

Vara este anotimpul stării de bine, anotimpul în care îți faci amintiri de neuitat alături de persoanele dragi. Tot vara este cea mai bună perioadă în care să te bucuri de o vacanță bine-meritată, în care ai ocazia să te relaxezi așa cum îți dorești. 

Dacă nu ți-ai făcut planuri de distracție pentru această vară, însă dorești să simți că ești în starea de vacanță, fără să pleci de acasă, îți recomandăm câteva activități pe care le poți face. Cu ajutorul acestora vei avea parte de acel nivel de relaxare pe care ți-l conferă o vacanță obișnuită. 

1. Citește în natură 

Cărțile au puterea de a te purta pe meleaguri îndepărtate, fie că sunt închipuite, precum cele din poveștile pe care le găsești în cărțile de literatură universală, fie că sunt reale, asemenea expedițiilor pe care le găsești în cărțile celor mai cunoscuți exploratori. 

Pentru a te bucura de relaxarea pe care ți-o oferă lectura, dar și pentru a te simți ca în vacanță, poți merge să citești în parc sau într-o zonă liniștită din oraș, cu verdeață din abundență. Aici îți poți organiza un picnic de neuitat cu ajutorul unei pături sau unui hamac și a câtorva gustări. În plus, dacă vei fi în compania unei persoane apropiate, căreia îi place să citească, vă puteți crea amintiri la fel de frumoase precum ați fi făcut-o într-o călătorie.

Ca să-ți poți susține constant plăcerea pentru lectură, ai la dispoziție cărți ieftine din care să alegi, astfel încât să fii sigur că vei avea mereu la dispoziție un titlu pe care să îl iei cu tine ori de câte ori vei dori să citești în natură. 

2. Re(descoperă) orașul în care locuiești 

În weekend, plimbările în anumite locuri în care nu ai mai fost pot reprezenta o adevărată aventură. Să explorezi noi zone ale orașului este precum o călătorie într-un loc în care nu ai mai fost vreodată. Ai șansa să descoperi arhitectura magnifică a clădirilor, ori poți găsi noi magazine, librării sau cafenele care să te atragă să vizitezi locurile respective și cu altă ocazie, și în acest fel, vei fi un mai bun cunoscător al orașului tău natal.  

3. Vizitează obiectivele turistice

Dacă există anumite obiective turistice în orașul tău, pe care nu ai apucat să le vizitezi până acum, poți planifica acest lucru în zilele tale libere. Este o bună metodă să te relaxezi și să descoperi puțin din istoria orașului în care locuiești. Dacă vrei ca această activitate să fie asemănătoare cu o vacanță, poți face chiar o planificare a tuturor obiectivelor turistice pe care să le vizitezi fie în concediu, fie în weekend. 

4. Transformă fotografia într-un hobby 

Aparatul de fotografiat îți poate deveni cel mai bun prieten în plimbările pe care le faci și este indicat să îl iei mereu cu tine, astfel că vei putea imortaliza cele mai frumoase momente ale acestei veri. Poți, de asemenea, să studiezi arta fotografiei și să surprinzi cu măiestrie cele mai uimitoare apusuri sau răsărituri de soare, iar dacă ești și un bun cunoscător al mediului online poți să vinzi aceste fotografii și să strângi bani, ca să îți poți organiza o vacanță în adevăratul sens al cuvântului. 

Nu este nevoie să pleci în altă țară sau în zone îndepărtate pentru a te bucura de starea de bine asociată cu vacanța, ci doar să-ți schimbi perspectiva asupra activităților pe care le poți face pe timpul verii și nu numai. Poartă vacanța în suflet și privește orașul ca un turist ori de câte ori vrei să îl re(descoperi)!  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea