Vacante

#destinatii de vacanta #italia #lazio #vacanta italia #basilicata #matera #lecce #apulia #san felice circeo

3 locuri superbe de vizitat in Italia

Cand spui Italia, te gandesti la plimbari interminabile pe stradutele Romei, la plimbari romantice cu gondola pe cananele Venetiei, la vinurile aromate din tinuturile Toscanei sau la aerul artistic ce invaluie Florenta intr-o aura reascentisto-contemporana. Dar nu ar trebui sa te limitezi la cele mai mari si mai cunoscute orase ale Italiei. Peninsula are mult mai multe de oferit din punct de vedere turistic, iar locuri superbe de vizitat se gasesesc acolo unde te astepti mai putin. Trebuie doar sa le cunosti si sa-ti rezervi cateva zile din vacanta ta pentru a le lua la pas.


1. San Felice Circeo, Lazio

Daca ai cautat vreodata o destinatie de vacanta care sa imbine perfect relaxarea in natura si o doza buna de legende si povesti mitologice, atunci San Felice Circeo este locul perfect pentru tine. Situat pe muntele lui Circe, San Felice Circeo este un sat pitoresc, plin de istorie, unde legenda nimfei Circe este spusa cu patos de localnicii dornici sa impartaseasca turistilor povestile lor nemuritoare.

Daca nu iti doresti o baie de soare pe plajele inguste din San Felice Circeo, poti vizita zonele naturale (Parco nazionale del Circeo) sau ruinele templelor antice (Mura Ciclopiche).



Sursa foto: lasty.com.pl


2. Lecce, Apulia

Situat in regiunea Apulia, in cel mai sud-estic punct al Italiei, orasul Lecce dateaza din secolul al XVI-lea si nu este atat de instarit precum marile orase ale tarii. Cu toate acestea, frumusetea aparte a peisajelor si melanjul neasteptat de vechi si nou, rudimentar si modern, sarac si luxos te atrage ca un magnet si iti ofera posibilitatea sa te rasfeti admirand un tablou arhitectural complex si alambicat. Daca ajungi aici, trebuie sa vizitezi Basilica di Santa Croce, cea mai importanta atractie turistica din zona.



Sursa foto: dailymail.co.uk



Sursa foto: tripadvisor.com


3. Matera, Basilicata

Matera este un oras din Basilicata, regiune sudica a Italiei, iar pentru cei care apreciaza peisajele pitoresti si incarcate de istorie este una dintre cele mai indragite destinatii. Matera sau "orasul sculptat in piatra" este de o frumusete rara si poate concura de la egal la egal cu mult mai cunoscuta Capadocia, din Turcia.

In Matera s-au filmat cadre pentru filmul de succes "Patimile lui Hristos", iar casele construite in piatra, numite sassi, au intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO gratie frumusetii lor desavarsite.



Sursa foto: eszterhotel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea