Vacante

#austria #viena #excursie #vizita #vacanta #turism

10 lucruri pe care sa nu le faci in Austria

Austria a devenit in ultimii ani o destinatie din ce in ce mai cautata de catre romani, care aleg fie sa vada frumusetile elegantei Viene, fie sa incerce partiile de schi austriece, cunoscute in intreaga lume. Insa atunci cand mergi in Austria ar trebui sa stii si ca exista anumite lucruri de care ar trebui sa tii cont in timpul vizitei tale. Aceste lucruri au fost observate de turistii care au vizitat Austria si oferite si celor care vor merge in aceasta tara de acum incolo.

Iata cateva dinte ele:

Interactiunea cu localnicii

1. Nu sta lipit de grupuri mari si incearca sa interactionezi cat mai mult cu localnicii. Incearca mai degraba sa mergi alaturi de grupuri mici si sa vorbesti cu oamenii pe care ii intalnesti in cale, mai ales daca ai intrebari la care ti-ai dori raspuns. Nu te ingrijora daca nu stii limba germana , foarte multi austrieci vorbesc limba engleza, macar la nivel de baza, deci te vei putea intelege cu ei.

2. Daca ai la dispozitie mai mult timp pentru vacanta si nu vrei sa stai intr-un singur loc, te poti misca. Ai grija insa sa nu incerci sa prinzi tot, pentru ca nu vei reusi. Incearca sa iti programezi vacanta tinand cont de faptul ca fiecare locatie are cate ceva de vazut. Multi dintre turistii care au vizitat mare parte din Austria spun ca pentru a nu vedea aceasta tara in ritm galopant ar trebui sa ai un minim de doua saptamani la dispozitie pentru aceasta vacanta.

Austria, preferabil de vazut in afara sezonului

3. Nu alege sa vezi Austria in timpul sezonului, mai ales in perioada Sarbatorilor de iarna, pentru ca vei avea de infruntat orase aglomerate, sosele pline, hotelurile asemenea. Daca vrei o vacanta austriaca, gandeste-te la o perioada inspre finalul sezonului sau in afara sezonului si fa-ti rezervarile din timp.

4. Nu cumpara din Austria lucruri de care nu ai neaparata nevoie. In ce priveste suvenirurile, incearca sa te orientezi catre zonele mai putin cautate si obiectele care reprezinta autenticitatea locala. Nici duty-free -urile sau supermarket-urile nu sunt o ideea proasta in aceasta privinta.

Ce sa nu faci in baruri si restaurante

5. Nu cere ”apa de la robinet”, asa numita tap water, atunci cand mergi la un bar sau restaurant in Austria. Nu face acest lucru nici daca ceri o cana cu apa de la un localnic, sa ceri apa de la robinet in Austria poate avea interpretarea unui gest de nepolitete. Nu uita faptul ca Austria are acces la una dintre cele mai importante rezerve de apa curata, cea din Alpi. In cazul in care nu vrei sa bei apa minerala, poti cere apa plata „originala” din Alpi; in plus, ar trebui sa stii ca in anumite cafenele din Austria, daca ceri o cafea vei primi si un pahar cu apa.

6. Nu accepta sa fii tratat cu lipsa de respect de catre chelneri. Daca ai de-a face cu astfel de personaje, nu ezita sa mergi la seful de sala, la seful localului sau chiar la reprezentantii birourilor pentru turisti din marile orase. Gandeste-te ca astfel de demersuri ii va scuti pe cei care vin dupa tine de posibile neplaceri.

7. Poarta cu tine actele: pasaport, buletin si dovada ca esti cazat undeva. Astfel nu vei risca sa ai neplaceri cu autoritatile, in cazul in care acestea te opresc pentru o identificare.

Aplica minimele norme de politete chiar daca esti intr-o tara straina

8. Atunci cand intri in magazine mici sau atunci cand ajungi la casa unui magazin mare, nu te purta ca si cum te-ai afla in mijlocul desertului. Saluta casierul si persoana care iti deschide usa . Acest lucru iti va aduce un plus de respect din partea lor. In plus, localnicii apreciaza astfel de gesturi, tocmai pentru ca apreciaza persoanele bine crescute. Mai multe detalii gasesti in articolul "Reguli si eticheta in Austria".

9. Nu face glume sau comentarii despre trecutul nazist al Austriei sau Germaniei, acest subiect nu este prea bine primit in aceasta tara.

10. Ai grija pe unde calci, atunci cand mergi pe strada. Se spune despre austrieci ca au multi caini si ca in general, nu prea curata in urma acestora atunci cand ii scot la plimbare. In aceasta privinta ar trebui sa mai stii un lucru, acela ca mangaierea unui caine fara a cere acordul stapanului este considerat a fi lipsa de politete. De asemenea, incearca sa intruzezi cat mai putin in spatiul intim (cel din imediata apropiere a unei persoane) al austriecilor, incearca sa limitezi contactul direct si apropiat cu ei pentru ca pentru ei acest spatiu este foarte important.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea