Vacante

#insule europene #vara #destinatii de vacanta #insule #vacanta #vacanta de vara

10 insule europene perfecte pentru vacanta de vara

Te pregatesti pentru vacanta si inca nu stii ce locatie sa alegi? Daca ti-ar placea sa mergi intr-o insula frumoasa si iti este greu sa decizi unde anume sa iti rezervi biletele, iti venim in ajutor cu idei. Iata cateva variante pentru tine de insule europene unde sa iti petreci vacanta de vara:

1. Madeira in Portugalia

Sursa foto: topinspired.com

Portugalia este o tara cu mult potential turistic. Aici aerul este placut, cladirile superbe si oamenii apropiati si deschisi. Madeira este o insula in care poti sa calatoresti de-a lungul intregului an si poti sa te bucuri de activitati precum inotul sau drumetiile.

2. Corsica din Franta

Sursa foto: pixabay.com

Aici vei gasi vegetatie abundenta si vei fi la departare de 200 de kilometri de Riviera Franceza. Poti sa te distrezi pe plajele din Corsica pentru ca sunt recunoscute pentru petrecerile oferite.

3. Santorini din Grecia

Sursa foto: unsplash.com

O locatie romantica si frumoasa, cu apus de soare care poate sa iti taie respiratia si cu cladirile specifice prezentate in ultima vreme de catre media si chiar de cei apropiati care au reusit sa viziteze inaintea ta acest loc, este Santorini.

4. Hvar din Croatia

Sursa foto: pixabay.com

O destinatie frumoasa este si Hvar din Croatia unde poti sa stai pe malul Marii Adriatice si sa te bucuri de cladiri istorice magnifice, de mancare gustoasa si de petreceri pe masura.

5. Gran Canaria din Spania

Sursa foto: edreams.com

Iata inca o destinatie dorita de oamenii plini de viata si care adora sa se relaxeze la soare. Cladirile sunt din nou de vizitat si mancarea de incercat. De asemenea plajele sunt mari si cu aspect ingrijit.

6. Malta

Sursa foto: pexels.com

Aici poti sa te bucuri de soare intreeg anul si sa gasesti activitati placute si culturale de-a lungul intregului sejur. Este o zona in care cladirile istorice sunt foarte concentrate pe metru patrat.

7. Sicilia din Italia

Sursa foto: globalpsa.com

In Sicilia peisajele sunt foarte frumoase, mancare specific italieneasca este gustoasa si sanatoasa, iar istoria poate sa fie admirata prin cladirile vechi, chiar din perioada antica sau baroca.

8. Insula Ksamil din Albania

Sursa foto: unsplash.com

Insula este cu aspect exotic, desi este in Europa. Apele ei sunt clare si limpezi, nisipul alb si persajul general incantator. Are din ce in ce mai mare popularitate, asa ca, pentru a evita aglomeratia este bine sa vii la inceput sau final de sezon, cand apa si vremea este buna, insa turistii sunt mai putini. Te vei putea bucura astfel de atmosfera de acolo in liniste.

9. Cipru

Sursa foto: agbrief.com

In ultimii ani Cipru este alegerea de destinatie de vacanta a multor turisti. Aceasta zona din Europa este de vizitat pentru ca are marea frumoasa si curata, mancarea locala interesanta si buna, piesajele care atrag privirile si un asezamant protejat care reprezinta perioada din neolitic.

10. Fuerteventura din Spania

Sursa foto: pocruises.com

Spania este din nou pe lista favoritelor, de data aceasta cu localitatea Fuerteventura care atrage prin zonele cu peisaj vulcanic, drumetii posibile, plaje pline de nisip foarte apreciat, prin marea frumoasa in care se pot face sporturi nautice. Este o destinatie pe care nu trebuie sa o ratati!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea