De prin lume adunate

#ceainarie #ceai #tea house #prajituri #homemade #narghilea

Tea House: Ceai si stare de bine

Iarna s-a instalat in cele din urma si in bucuresti , iar Craciunul bate la usa. Orasul a imbracat haine noi, in ton cu sarbatorile de iarna, luminitele coloreaza frumos orasul, iar targurile de cadouri au impanzit capitala. In toata aceasta agitatie specifica sarbatorilor, trebuie sa gasim si un timp de ragaz pentru noi, un timp de relaxare si calm.

Intr-una din zilele acestea, zgribulita de frigul de afara am pornit la vanatoare de ceainarii. Si pentru ca pe o vreme friguroasa cel mai bine merge un ceai fierbinte si aromat, m-am oprit la Tea House , o noua ceainarie din Bucuresti.

Am aflat ca a fost deschisa recent, de doar doua saptamani, si m-am gandit sa vad despre ce este vorba. Pentru cei care cunosc zona Mihai Eminescu, gasirea ceainariei nu va da batai majore de cap. Pentru ceilalalti, eh, aici se schimba situatia. Ceainaria se afla pe strada Ion Calin. Ca sa ajungi aici, trebuie sa ajungi la benzinaria de pe Mihai Eminescu, apoi faci la dreapta, pe strada Aurel Vlaicu, apoi iar pe prima la dreapta. Astfel, dupa o cautare ca in filmele cu detectivi, rasplata va fi pe masura. Pe la capatul strazii, vei gasi si ceainaria mult cautata. In aceasta perioada este impodobita cu beculete si luminite de Craciun, care ii dau un aer special.

Stare de bine si caldura

Inca de la intrare am fost intampinata de fetele din ceainarie, foarte dragute care mi-au facut si un tur al localului. Am descoperit astfel patru saloane distincte, cu o atmosfera placuta si relaxanta: salonul frantuzesc, salonul bunicii, salonul marocan si salonul japonez.

Salonul frantuzesc este rafinat, cu mese si scaune din fier forjat, cu decoratiuni frumoase, lumanari parfumate si tablouri discrete. Salonul bunicii recreaza atmosfera de la tara, cu mese si scaune din ratan, covoare si perdele tradionale. Salonul marocan este poate cel mai pretentios, mai incarcat si mai colorat. Pernele moi, mesele joase, materialele bogate si accesoriile orientale intregesc decorul. Ultimul salon, cel japonez, este de fapt un separeu, in care incap doar doua persoane. Suna tentant, nu?

Ceea ce mi-a placut de cum am intrat in ceainarie, au fost bolurile apetisante cu prajituri si biscuiti de casa, pliculetele si cutiile de ceai asezate frumos pe rafturi. Lumina difuza si mirosurile placute au contribuit si ele la starea mea de bine.

La Tea House am simtit cu adevarat atmosfera magica a Craciunului. Si a fost atat de bine. Ceainaria Tea House este intr-adevar un loc special, potrivit pentru o sueta cu prietenele sau o intalnire cat se poate de romanatica alaturi de persoana iubita.

Ce gasim in meniu

La Tea House vei gasi ceaiuri. Multe ceaiuri. Ceaiuri negre, verzi, albe, de fructe sau mate sunt sortimentele pe care le poti incerca aici. Ceaiurile negre si cele verzi se bucura de un tratament special, fiind cele mai multe din meniu. Daca nu esti insa fan al acestor ceaiuri poti incerca ceaiurile albe, infuziile de fructe si cocktailurile pe baza de fructe. Eu am ales un ceai Cinnamon & Apple, cu adevarat savuros.

De foarte multa vreme nu am mai baut un ceai atat de aromat si bun, cu un gust dulce acrisor irezistibil. Si pentru ca imi era putin foame si prajiturile mi-au facut cu ochiul am ales o portie de biscuiti de casa. Si nu am regretat alegerea. Biscuitii erau proaspeti, se topeau in gura, insa modul de prezentare a fost unic.

Ma asteptam sa mi se aduca cativa biscuiti rotunzi aruncati pe o farfurie meschina. Ce putea fi atat de special la niste biscuiti? M-am inselat insa. Un platou imens cu tot felul de biscuiti si prajiturele cu diverse umpluturi, frumos ornate cu zahar pudra, stafide si migdale m-au facut sa nu regret nicio clipa alegerea.

La vederea biscuitilor m-am bucurat precum un copil in fata unei vitrine pline cu jucarii, care nu stie ce sa aleaga. A fost intr-adevar un moment foarte placut, care m-a facut sa ma simt confortabil, intocmai ca la mine in sufragerie. Pe langa prajiturele, mai poti alege si diverse sortimente de placinta, cu dovleac, branza sau visine.

La Tea House nu se fumeaza, insa poti incerca linistit narghileaua, cu arome de pepene galben, cirese sau mar. Daca te gandesti la preturile de la aceasta ceainarie, ei bine acestea sunt obisnuite pentru un astfel de local. Ceaiurile au preturi intre 8 si 10 lei, prajiturile si biscuitii de casa sunt 10 lei, sandwich-urile sunt 10-12 lei, iar narghileaua este 12 lei.

 

Unde se afla Tea House

Ceainaria Tea House se afla pe strada Erou Ion Calin, la numarul 25, in zona Mihai Eminescu - Dacia. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.210.40.85.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea