De prin lume adunate

#bucuresti #terasa #gradina oar #unde iesim

Gradina OAR – cafenea cu liniste, umbra si racoare

In centrul Bucurestiului, in una dintre cele mai aglomerate zone, Bulevardul Magheru, si-a deschis recent portile o noua terasa. Gradina OAR este un loc plin de verdeata, muzica buna si liniste. Atat de liniste incat nici nu ai crede ca la cateva secunde de mers pe jos se dezlantuie orasul. Terasa isi trage numele de la Ordinul Arhitectilor Romani, care isi are sediul in acelasi loc.

Atmosfera de vacanta pe ritmuri de jazz

Spatiul este inedit si propune celor care vin aici pentru un suc sau o bere rece sa treaca putin prin tainele arhitecturii. Spatiul gradinii este delimitat in cateva separeuri care iti vor oferi intimitatea de care ai nevoie. O idee ingenioasa a fost si folosirea panourilor de separare care sunt realizate din diferite materiale folosite in constructie: granit, marmura sau lemn.

Un plus de comoditate si intimitate este adus si de scaunele din ratan, acoperite cu perne comode. Materialul preponderent al acestui spatiu este lemnul si diversele sale variante, care se imbina perfect cu panourile de marmura si blaturile de sticla ale meselor. Tot in acest spatiu vei mai gasi expozitii de fotografie si pictura, care se axeaza si ele pe tema generale: arhitectura.

In aceasta perioada, gradina gazduieste o expozitie de fotografie de arhitectura, comerciala si de calatorie, realizata de catre graficianul Marius Grigore. Astfel, te vei familiariza cu cateva concepte arhitecturale si vei putea admira diverse constructii futuriste.

O alta atractie a Gradinii OAR este verdeata. In mijlocul Bucurestiului, in curtea inghesuita a unei case nu te-ai astepta sa gasesti atatia copaci, vita de vie si flori. Este intr-adevar o oaza de verdeata si liniste, locul ideal pentru o cafea sau o bautura rece cu prietenii.

Spatiul de la Gradina OAR este completat de muzica buna si internet wireless, astfel ca in zilele toride, iti poti muta biroul de acasa aici. Tot la Gradina OAR se organizeaza frecvent concerte de jazz, expozitii si mai nou si piese de teatru si dans contemporan.

Ce consumam la Gradina OAR

Intr-un spatiu relaxant precum Gradina OAR si meniul este unul pe masura. Acesta contine deocamdata doar bauturi. Aici vei gasi diverse sortimente de cafea, cocktail-uri alcoolice si non alcoolice, tarii, bere, bauturi racoritoare, ice tea, vinuri si sampanie. Din partea casei vei primi si un bol cu covrigei. Pentru o zi calduroasa poti incerca limonada (8 lei), cocktail-ul Rainbow (13 lei), cu suc de portocale, piersici, sirop curacao , grenadine, sau o bere (8-13 lei).

Gradina OAR sta bine la capitolul vinuri (45 - 75 lei sticla). Poti alege cam orice: vinuri albe, rosii, seci sau dulci. Daca nu poti consuma o sticla, exista si varianta la pahar (10 lei).

Vei crede ca panourile din materiale de constructie vor obstructiona buna servire. Te vei insela insa. Spatiul este creat in asa fel incat cei de la bar sa vada orice miscare din separeuri si sa te ajute atunci cand ai nevoie de ceva.

Unde se afla Gradina OAR

Gradina OAR se afla pe strada Arthur Verona, la numarul 19, in spatele librariei Carturesti, in apropiere de cinema Patria. Terasa este deschisa zilnic, intre orele 12-24. Noi iti recomdam sa iti faci revervari la numarul de telefon 021.650.20.20, daca vrei sa apuci un loc dupa ora 18.00, atunci cand micuta gradina devine neincapatoare pentru multimea insetata.

Gradina OAR este clar unul dintre locurile pe care nu trebuie sa le ratati in putinele zile de vara care au mai ramas. Cu siguranta aici vei regasi linistea pe care o cauti intr-un oras mult prea aglomerat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea