Spiritualitate

#maica domnului #sfanta maria mica #rugaciune #rugaciune catre fecioara maria

Rugaciuni catre Maica Domnului pe care trebuie sa le rostesti astazi

In fiecare an, pe 8 septembrie, este sarbatorita Nasterea Maicii Domnului, cunoscuta si ca Sfanta Maria Mica. Despre Maica Domnului se spune ca este protectoarea femeilor si a copiilor, dar si a oamenilor suferinzi de diverse boli. Este o zi dedicata rugaciunii. Astazi, oamenii se roaga catre Maica Domnului pentru sanatate, protectie, iertare, dar si pentru ajutor la nastere si prunci sanatosi.

 

Iata cinci rugaciuni pe care toti credinciosii trebuie sa le rosteasca astazi.

1. Rugaciune de cerere catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu

“Nepatata, neintinata, fara prihana, Preacurata Fecioara a lui Dumnezeu Mireasa, Stapana, care pe Dumnezeu-Cuvantul prin preaslavita nasterea ta cu oamenii L-ai unit si firea cea lepadata a neamului nostru cu cele ceresti ai impreunat-o; ceea ce esti singura nadejdea celor fara de nadejde si celor biruiti ajutatoare; grabnica folositoare celor care alearga la tine si tuturor crestinilor scapare; nu te scarbi de mine, cel pacatos si intinat, care cu urate ganduri si cu cuvinte si cu fapte pe mine de tot netrebnic m-am facut si prin lenea dulcetilor vietii cu voia rob m-am facut; ci, ca ceea care esti Maica iubitorului de oameni Dumnezeu, cu iubirea de oameni milostiveste-te spre mine, pacatosul si intinatul, si primeste rugaciunea mea ce se aduce tie din buze necurate; iar pe Fiul tau si Stapanul nostru si Domnul cu indraznirea ta ca o Maica cuprinzandu-L, roaga-L sa-mi deschida si mie milostivirile cele iubitoare de oameni ale bunatatii Sale! Si trecand greselile mele cele nenumarate, sa ma intoarca la pocainta si lucrator poruncilor Sale iscusit sa ma arate. Si fii langa mine pururea ca o milostiva, milosarda si iubitoare de bine. Intru aceasta viata de acum, calda folositoare si ajutatoare, navalirile potrivnicilor oprindu-le si la pocainta indreptandu-ma. Si in vremea iesirii mele, ticalosul meu suflet pazindu-l si intunecatele chipuri ale viclenilor diavoli departe de acesta izgonindu-le. Si in ziua infricosatoarei Judecati de chinurile cele vesnice izbavindu-ma si slavei celei negraite a Fiului tau si Dumnezeului nostru mostenitor pe mine aratandu-ma. Pe care sa o si dobandesc, Stapana mea, Preasfanta de Dumnezeu Nascatoare, prin mijlocirea si sprijinul tau. Cu harul si cu iubirea de oameni a Unuia-Nascut Fiului tau, a Domnului si Dumnezeului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Caruia se cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea, impreuna cu Cel fara de inceput al Lui Parinte si cu Preasfantul si Bunul si de viata Facatorul Duhul Lui, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!”

2. Rugaciune scurta catre Maica Domnului a Sfantului Serafim de Sarov

“Atotmilostiva, Imparateasa mea, Preasfanta Doamna, Fecioara Preacurata, Nascatoare de Dumnezeu, Marie, Maica lui Dumnezeu, singura si neindoielnica mea nadejde. Nu te scarbi de mine. Nu ma departa, nu ma parasi. Apara-ma, mijloceste, auzi-ma, vezi-ma… Stapana, ajuta-ma, iarta-ma, iarta-ma… Preacurata.”

3. Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Aparatoarea noastra in ziua infricosatoare a Judecatii de Apoi

“O, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare, Imparateasa Cerului si a pamantului, milostiveste-Te spre noi, pacatosii robii Tai, si spre tot neamul omenesc, si ne curateste de toata rautatea si de nalucirile lui Antihrist, ca sa putem iesi cu candela aprinsa intru intampinarea Mirelui si Dreptului Judecator, cand va veni pre norii cerului inconjurat de sfintii ingeri. Fericit suflet va fi acela care va pazi dreapta Credinta si va scapa de mestesugurile lui antihrist in zilele acelea. Caci atunci cu puterea lui Dumnezeu se va cutremura tot pamantul si toti pamantenii vor vedea mania Lui venind asupra lor. Amar vor plange si se vor tangui toate noroadele, cand vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu, poruncindu-le ingerilor sa deschida cartile, ca fiecare sa-si vada faptele sale. Si atunci se vor desparti dreptii de-a dreapta si pacatosii de-a stanga. Si va zice Dreptul Judecator catre cei drepti: „Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, de mosteniti Imparatia Cereasca, gatita voua de la inceputul lumii”. Iar celor pacatosi le va zice: „Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolilor si la toti slujitorii lui”. Dreptii, vazand frumusetea cea nespusa, se vor bucura cu bucurie mare, iar pacatosii, vazand muncile cele vesnice si amare, vor plange si vor suspina pentru viata lor petrecuta in pacate si fara Dumnezeu, Cel slavit in Tatal si in Fiul si in Duhul Sfant. Amin!”

4. Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, la vreme de necaz si de intristare

“Valuri de patimi ma impresoara; mare necaz si stramtorare imi umplu sufletul o, intru-tot Sfanta Maica, linisteste sufletul meu cu pacea Fiului tau si alunga deznadejdea si intristarea sufletului meu cu harul Sau. Potoleste furtuna pacatelor mele care ma frig precum un vierme in foc si stinge-i flacarile. Umple-mi inima de bucurie, Preacurata Maica si imprastie ceata nelegiuirilor mele de la fata mea, caci acestea ma impresoara si ma tulbura. Lumineaza-ma cu lumina Fiului tau. Sufletul meu se simte sfarsit; totul imi este greu, chiar si rugaciunea. Iata-ma, rece ca piatra. Buzele mele soptesc o rugaciune, dar inima mea nu tresalta. Necazurile m-au impresurat de pretutindenea. Topeste gheata din jurul sufletului meu si incalzeste-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o incredere in apararea venita de la oameni, ci ingenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfanta Maica si Fecioara. Nu ma alunga de la fata ta, ci primeste rugaciunea robului tau. Tristetea m-a cuprins. Nu mai pot rabda navalirile diavolilor. Nu am nici o aparare, nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit in lupta aceasta si nu am alta mangaiere decat in tine, Preasfanta Maica. O, nadejde si apararea tututror credinciosilor, nu trece cu vederea rugaciunea mea!

Preasfanta Maica a lui Hristos, Preacurata, Preabinecuvantata Maica a lui Dumnezeu, vezi cum satana ma izbeste precum valurile marii lovesc corabiile! El ma urmareste ziua si ma tulbura noaptea. Nu am pace – sufletul meu se pleaca, duhul meu se cutremura. Grabeste, Preaslavita Maica si ma ajuta! Roaga-L pe dulcele Domn Iisus Hristos sa aiba mila de mine si sa-mi ierte pacatele pe care le-am savarsit. O, Preasfanta Maica a Domnului nostru Iisus Hristos, bunatatea ta cea plina de iubire este nesfarsita si este cel mai mare vrajmas al puterilor iadului. Chiar atunci cand cel mai mare pacatos cade in strafundurile iadului, impins de forte diabolice, daca acesta striga catre tine, tu esti gata sa-l eliberezi din legaturile iadului. Slobozeste-ma si pe mine! Priveste cum satana vrea sa ma faca sa ma impiedic si sa-mi zdrobeasca credinta, dar eu imi pun toata nadejdea in Domnul. Slava tie, ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii! Amin.”

5. Rugaciune la Maica Domnului, pentru ajutor la nastere si pentru sanatatea pruncilor care se nasc

“Preamilostiva Doamna, Imparateasa de Dumnezeu Nascatoare! Primeste smerita noastra rugaciune si nu ne lepada pe noi, ocrotirea si scaparea noastra, si nu te ingretosa de noi, nevrednicii, ci ca o milostiva nu inceta a te ruga Celui nascut din tine sa ne daruiasca iertarea multelor noastre greseli si sa ne mantuiasca cu judecatile pe care le stie.

Miluieste-ne pe noi, Stapana, miluieste-ne pe noi, ca nu este noua mantuire din faptele noastre. Pentru aceasta, cu credinta strigam tie: miluieste-i pe robii tai si inima noastra stearpa arat-o roditoare de fapte bune. Cauta spre noi, nevrednicii, ca tu esti nadejdea si acoperamantul nostru, viata si lumina inimii noastre; ca ceea ce ai nascut din pantecele tau Lumina cea Neinserata, lumineaza, Curata, sufletul nostru, si departeaza de la inima noastra tot intunericul. Daruieste-ne umilinta, pocainta si zdrobire de inima, invredniceste-ne sa facem in toate zilele vietii noastre voia Fiului tau si Dumnezeului nostru si sa placem in toate inaintea Lui.

O, Maica lui Dumnezeu! Nu inceta a te ruga Celui Care S-a nascut din tine, pentru toti cei care alearga cu credinta la sfanta icoana ta, si da-le lor grabnica ajutorare si mangaiere in necazuri si in nevoi si in patimiri, izbaveste-i pe ei de clevetirea si rautatea oamenilor, de vrajmasii cei vazuti si cei nevazuti si de toata nevoia si intristarea. Mantuieste patria noastra, orasul acesta si toate orasele si tinuturile de toate nevoile si necazurile, milostiv fa-L catre noi pe Dumnezeul nostru, abate toata mania Lui cea pornita asupra noastra si ne izbaveste pe noi de cuvenita si dreapta Lui amenintare.

De Dumnezeu iubitoare Stapana, podoaba ingerilor, slava Mucenicilor si bucuria tuturor Sfintilor! Roaga-L dimpreuna cu noi pe Domnul ca sa ne invredniceasca a sfarsi alergarea vietii noastre in pocainta, iar in ceasul mortii, Preasfanta Fecioara, izbaveste-ne de stapanirea draceasca si de cumplitele intrebari si de vamile cele amare si de focul cel vesnic, ca sa ne invrednicim de slavita Imparatie Dumnezeiasca, marindu-te pe tine si slavindu-L pe Cel intrupat din tine, Hristos Dumnezeu, Caruia Se cuvine slava dimpreuna cu Tatal si cu Sfantul Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.”

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Cauta-ti perechea