Spiritualitate

# psalmul 50 #rugaciune #rugaciuni

Rugaciuni care te ajuta in orice situatie

Exista momente in viata, in care te simti depasit de situatii, amagit, trist sau chiar deznadajduit. Se spune ca deznadejdea este cel mai mare pacat impotriva Duhului Sfant. Asta deoarece, atunci cand suntem deznadajduiti, credinta ne paraseste, suntem negativi si nu ne mai gasim puterea si alinarea in fata de Dumnezeu.

Nu trebuie sa ne lasam prada acestei stari de pacat, indiferent de motivul pentru care am ajuns in aceasta situatie. Dat fiind faptul ca depresia, sau in termeni tehnologici, deznadejdea, este una dintre cele mai mari maldii ale societatii actuale, putem spune ca ne este destul de dificil sa facem fata problemelor si, pur si simplu ne acapareaza acest pacat.

Trebuie sa gasim puterea in noi, de a merge mai departe si sa incepem fiecare zi, ca si cum ar fi o noua zi. Trebuie sa invatam, ca oricat de multa suferinta si durere avem in suflet, niciodata nu trebuie sa deznadajduim, deoarece il suparam pe Dumnezeu. Trebuie sa avem rabdare in suferinta si sa ne indreptam gandul si fapte catre Dumnezeu. Doar El, este cel care ne iubeste cu adevarat si oricat de mari ar fi pacatele noastre, daca avem credinta, El n-i le va ierta!

Aceste rugaciuni le puteti rosti zilnic, indiferent de situatie. Luati-va ragaz si indreptati-va inimile catre Dumnezeu!

Psalmul 50

Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta si dupa multimea indurarilor Tale sterge faradelegea mea. Mai vartos ma spala de faradelegea mea si de pacatul meu ma curateste. Ca faradelegea mea eu o cunosc si pacatul meu inaintea mea este pururea. tie Unuia am gresit si rau inaintea Ta am facut, asa incat drept esti Tu intru cuvintele Tale si biruitor cand vei judeca Tu. Ca iata intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea. Ca iata adevarul ai iubit; cele nearatate si cele ascunse ale intelepciunii Tale mi-ai aratat mie. Stropi-ma-vei cu isop si ma voi curati; spala-ma-vei si mai vartos decat zapada ma voi albi. Auzului meu vei da bucurie si veselie; bucura-se-vor oasele mele cele smerite. intoarce fata Ta de la pacatele mele si toate faradelegile mele sterge-le. Inima curata zideste intru mine, Dumnezeule si duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele. Nu ma lepada de la fata Ta si Duhul Tau Cel Sfant nu-l lua de la mine. Da-mi mie bucuria mantuirii Tale si cu duh stapanitor ma intareste. invata-voi pe cei fara de lege caile Tale si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce. Izbaveste-ma de varsarea de sange, Dumnezeule, Dumnezeul mantuirii mele; bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta. Doamne, buzele mele vei deschide si gura mea va vesti lauda Ta. Ca de ai fi voit jertfa, ti-as fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi. Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit; inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi. Fa bine, Doamne, intru buna voirea Ta, Sionului, si sa se zideasca zidurile Ierusalimului. Atunci vei binevoi jertfa dreptatii, prinosul si arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tau vitei. Amin!

Rucaciune a crestinilor ortodocsi pentru vremurile de acum, a Ieroschimonahului Anatolie de la Optina

Izbaveste-ma, Doamne, de ademenirea marsavului si vicleanului antihrist, timpul caruia se apropie, si ma adaposteste de mrejele lui in pustia tainica a mantuirii Tale. Da-mi tarie si barbatie neclintita sa marturisesc numele Tau cel sfint, sa nu dau indarat de frica diavoleasca, sa nu ma lepad de Tine, Mantuitorul si Rascumparatorul meu, de Sfanta Ta Biserica! Doamne, da-mi, rogu-Te, ziua si noaptea, plangere si lacrimi pentru pacatele mele si fii milostiv in ceasul Strasnicei Tale Judecati! Amin.

Rostiti aceste rugaciuni zilnic, pentru a-I cere indurare Bunului Dumnezeu! Cu siguranta, credinta sufletului dumneavoastra se va intari, iar greutatile vor fi izbavite!


 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din spiritualitate

Cauta-ti perechea