Spiritualitate

# sfant mucenita ecaterina #Sfanta Ecaterina #rugaciune

Rugaciune catre Sfanta Muncenita Ecaterina, pe care trebuie sa o spuna toate femeile

Potrivit traditiei, Sfanta Mucenita Ecaterina este cea care le ajuta pe femeile singure sa-si gaseasca alesul. Cat despre femeile maritate care se roaga Sfintei Ecaterina vor avea liniste si pace in familie.

 

Astfel, persoanele singure care doresc sa-si gaseasca alesul, dar si cele maritate care au probleme in relatia de cuplu, trebuie ca in aceasta zi sa posteasca si sa se roage catre Sfanta Mucenita Ecaterina pentru ajutor, iar problemele acestora se vor rezolva ca prin minune.

“O, Sfanta Mare Mucenita Ecaterina, bucuria negraita a ingerilor si oglinda frumusetii fecioarelor, ceea ce ai stralucit prin curatia mintii in chip minunat, tuturor izvorand razele intelepciunii Soarelui dreptatii, lumineaza si intunericul sufletului meu si cerul inimii il incununeaza cu stele de ganduri ingeresti. Ca o luna te-ai inaltat in intunericul paganatatii si ai atras in jurul tau noi stele ale marturisirii Cuvantului, pe filosofi si pe multi din palatul imparatesc, facand bucurie ingerilor pentru pocainta acestora. Vistieria cea saraca a inimilor noastre o umple cu talantii rugaciunilor tale, ca sa cumparam noi de la Hristos 'aur lamurit in foc', 'vesminte albe' spre a acoperi goliciunea sufletului si 'alifie' pentru a unge ochii inimii cei incetosati de somnul pacatelor.

Pe Maica Domnului avandu-o mijlocitoare osardnica inaintea Imparatului vietii, te-ai invrednicit a intra in camara Mantuitorului impreuna cu fecioarele cele intelepte si acum te veselesti impreuna cu ingerii de mostenirea Tatalui Celui Ce cu dreapta Sa te-a impodobit cu stralucita cununa a darurilor Duhului. Fii si noua calda rugatoare catre Maica Luminii, ca sa umple candelele stinse ale sufletului nostru cu untdelemnul rugaciunii si sa ne arate si pe noi faclii ale marturisirii Cuvantului.

Cu legatura smereniei te-ai incins Sfanta Ecaterina, preafericita, si toate legaturile ispitelor vrajmasului ai calcat. Din adancul rautatilor scoate-ne pe noi, cei ce pururea alunecam in mandrie si ne facem camarile deschise pentru tot viforul patimilor.

Pe imparatul cel invechit in rautate foarte ai mustrat si cu sagetile cuvintelor tale ai doborat toata inselaciunea idolilor, cu sageata iubirii lui Hristos ranind inimile filosofilor si a celor ce dormeau in intunericul necredintei. Si acum fericita, instraineaza mintea noastra de toata cugetarea lumeasca si ne arata prin milostivirea ta vase cinstite Izvorului tuturor darurilor. Pe prunci ii pazeste sub acoperamantul rugaciunii tale, pasii tinerilor intareste-i pe calea credintei si marturisirii Cuvantului, fii toiag celor batrani, pe preoti ii lumineaza cu razele intelepciunii Cuvantului, monahilor fii cetate nebiruita impotriva sagetilor ispititorului, fecioarelor arata-te in toata vremea osardnica rugatoare si inzestratoare cu darurile Cuvantului, Biserica lui Hristos o pazeste de loviturile ereziilor si toata lumea o ingradeste cu legatura puternicei tale rugaciuni.

Luand in ajutor cetele ingeresti si stand inaintea Imparatului luminii, roaga-te sa aflam noi mila in ceasul iesirii sufletului din trup, pazindu-ne de infricosatele amenintari ale vrajmasilor nevazuti, carora din neputinta am slujit in aceasta viata, fiind noi iubitori de patimile cele stricatoare de suflet mai mult decat de rabdarea necazurilor spre mantuire. La infricosatoarea judecata a Mantuitorului impreuna cu Maica Domnului, cu Sfantul Arhanghel Mihail, cu Inaintemergatorul, cu Apostolii si cu toti Sfintii roaga-te sa aflam noi izbavire de partea cea de-a stanga si sa mostenim frumusetile Raiului.

Ca una ce stralucesti cu frumusetea mai presus de minte, imbracandu-te in lumina iubirii Treimii, infrumuseteaza si sufletele noastre cu podoabele rugaciunilor tale, ca cinstindu-te neincetat dupa vrednicie sa aflam calea Imparatiei celei de sus, spre slava lui Dumnezeu si dobandirea cununei mantuirii. Amin.”

Sursa foto: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea