Spiritualitate

#regulile postului ortodox #alimente post #postul craciunului #post

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Despre Postul Craciunului... altfel

Parintele Isaia ne-a vorbit despre Postul Craciunului ca post al bucuriei, al pregatirii pentru primirea in sufletele noastre a Pruncului Iisus, Mantuitorul nostru, nascut in noaptea de Craciun in pestera din Bethleem… Incercand cateva precizari legate de postul alimentar, amintim ca in perioada aceasta mancam doar produse vegetale, adica vom avea un fel de dieta vegane, celebra acum pentru virtutiile ei legate de sanatate - iata cum regulile postului ortodox sunt certificate de nutritionisti din intreaga lume!
 
 
 
Asadar, vom prepara si vom consuma: legume, verdeturi, ciuperci, cereale, seminte si nuci, fructe de mare, paste fainoase, ciocolata amaruie etc. si deloc produse de origine animala (carne, oua, lactate, branza). Sambata si duminica si in alte cateva zile de sarbatoare crestina este dezlegare la peste (in calendarul ortodox, zilele acestea au figurat semnul pestelui). Pentru bolnavi este permis un post mai usor, cu binecuvantarea duhovnicului.
 
Daca deja practicati o alimentatie vegana, raw-vegana sau diete orice tip, va va fi usor sa tineti in acelasi timp regulile postului ortodox, suprapuse peste regimul dumneavoastra. Daca tot tineti diete, de ce sa nu le puneti pe fagasul postului, multiplicandu-le efectul datorita binecuvantarii Domnului?
 
Oricum veti simti ajutorul Domnului, pentru ca intotdeauna, daca dai vointa, iei putere; si sanatate, perioadele de post randuite de biserica, dublate de rugaciune, fiind foarte active in planul relatiei dintre Dumnezeu si om: echilibreaza, detoxifiaza, vindeca trupeste si sufleteste.
 
Finalizati Postului Craciunului mergand la biserica pentru spovedanie (va curatati si sufleteste, de pacate), bucurati un copil nevoias dupa puterea dumneavoastra (fapte de milostenie) si apoi asteptati sarbatoarea Nasterii Domnului: astfel pregatit, Il veti primi pe Pruncul Iisus in inima dumneavoastra, iar aceasta va insemna mult mai mult decat o simpla petrece de Craciun, oricat de fastuoasa ar fi ea!
 
Post usor, cu bucurie!
 
Date de contact:
Maria Chirculescu
Miriam Turism

Site: miriamturism.ro
Blog: miriamturism.wordpress.com
Tel: 0723.645.180
E-mail: miriamturism@yahoo.com sau office@miriamturism.ro
Facebook:
Miriam Turism
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din spiritualitate

Top

Cauta-ti perechea