Spiritualitate

#Sfantul Lavrentie al Cernigovului #Sfantul Lavrentie

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Acasa la Sfantul Lavrentie al Cernigovului

Sfantul Lavrentie (1868-1950) spunea “asa cum vedeti voi boabele de grau din pahar, asa vad eu gandurile voastre”.

Dupa inchiderea de catre comunisti a manastirilor din Ucraina, intre anii 1930 si 1941, Sfantul Lavrentie a locuit in casa Maicii Evlampia, intr-o camera in care se putea ajunge numai daca maica dadea la o parte un corp de biblioteca, care ascundea usa de acces. Fiind vazator cu duhul, Sf Lavrentie stia cine dorea sa il intalneasca si spunea maicii cand sa deschida usa fiilor sai duhovnicesti - mai ales noaptea, de frica KGB-istilor. 

In anul 1939, intr-o noapte, Maica Evlampia a auzit o conversatie din camera Parintelui Lavrentie si s-a mirat, pentru ca stia ca nu deschisese nimanui. Dimineata Parintele i-a spus ca a primit vizita Sfantului Prooroc Ilie si a Dreptului Enoh, cu care a discutat despre semnele venirii lui Antihrist. Sfantul Prooroc Ilie si Dreptul Enoh sunt sfinti ridicati la cer cu trupul (nu au murit) si se vor arata inaintea venirii lui Antihrist, descoperindu-l oamenilor.

Dupa zece ani, in 26 septembrie 1949, Sf Lavrentie a fost vizitat in acelasi mod de Sfantul Ioan Teologul (cel care a scris Apocalipsa). Aceste convorbiri reprezinta sursa proorocirilor Sfantului Lavrentie, proorociri foarte cunoscute, din care deja unele se implinesc (de exemplu, despre inlocuirea coltului cu icoane din casele rusesti, cu... televizorul, la care oamenii vor privi pentru a afla stirile zilei, sau proorocirile despre scindarea Bisericii Ucrainiene).

Grupul nostru de romani s-a inchinat Sfantului Lavrentie in Catedrala Sfintei Treimi a Sfantului Ilie din Cernigov si a vizitat casa sa memoriala. Casa Maicii Evlampia, restaurata, cuprinde lucrurile personale ale Sfantului Lavrentie si camera (foarte mica si modesta) in care a fost vizitat de cei trei mari sfinti care au legatura cu Apocalipsa. Coplesitor amestec de smerenie si sfintenie, coplesitoare senzatia ca in aceasta micuta casa din Cernigov lumea vazuta si cea nevazuta, a Domnului, au un punct de intalnire! 

Cernigovul (Ucraina) nu este greu de vizitat, se afla doar la 750 km de Suceava. 

loading...
  •  
  •  
  •   comentarii

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Articole din spiritualitate

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.