Spiritualitate

# duminica de florii #rugaciuni #Duminica de Florii 2021

Duminica de Florii 2021 - Rugaciunile pe care toti crestinii trebuie sa o spuna azi

Duminica de Florii 2021 este una dintre cele mai importante sarbatori din an. In aceasta zi in care multi romani isi sarbatoresc onomastica, si care precede Saptamana Mare (sau Saptamana Patimilor), este important sa rostesti rugaciuni care sa te apere de necazuri. Iata doua rugaciuni pe care credinciosii trebuie sa le rosteasca in ziua de Florii.

1. Duminica de Florii 2021 - Rugaciunea de Florii

“Doamne, Dumnezeul nostru, Care sezi pe heruvimi; Cel ce ai aratat puterea Ta si ai trimis pe Unul Nascut Fiul Tau, Domnul nostru Iisus Hristos, ca sa mantuiasca lumea prin Crucea, prin ingroparea si prin invierea Sa; Caruia, venind in Ierusalim spre patima cea de bunavoie, poporul care sedea intru intuneric si in umbra mortii, luand semnele biruintei, ramuri de copaci si stalpari de finic, I-a prevestit invierea, Insuti, Stapane, pazeste-ne si pe noi, care urmand acelora purtam in maini ramuri de copaci in aceasta zi de inainte praznuire. Si precum pe acele popoare si pe acei prunci care Ti-au strigat Tie:
osana, apara-ne si pe noi, ca prin laude si cantari duhovnicesti sa ne invrednicim de datatoarea de viata invierea cea de-a treia zi, in Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care impreuna esti binecuvantat, cu Preasfantul si bunul si de viata facatorul Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin”.

Citeste si: Mesaje de Florii 2021 – trimite-le celor dragi cele mai frumoase urari de ziua lor

2. Duminica de Florii 2021 - Rugaciunea de Florii

O alta rugaciune rostita de crestinii ortodocsi, de trei ori in prima partea a zilei de Florii este aceasta:

„Dumnezeule Preasfinte, cum voi putea sa-Ti multumesc cu vrednicie pentru viata ce mi-ai dat? Tu m-ai scos din intunericul nefiintei si viata mea este un dar al bunatatii Tale, care m-a pazit pana acum, ma sprijineste in necazuri si-mi intampina trebuintele. Tu esti Cel ce priveghezi asupra mea, indreptezi pasii mei in calea binelui si ma aperi de ispite. Cand ma ratacesc, Tu ma intorci in calea poruncilor Tale,- cand ma poticnesc, Tu ma sprijinesti; cand cad, Tu ma ridici,- si cand pacatuiesc, Tu ma intorci si-mi deschizi parintestile Tale brate. O, cat de multe sunt datoriile mele catre Tine, pentru ca mi-ai dat viata si mi-ai dat in toate zilele semne despre parinteasca Ta bunatate si ingrijire. 

 Plin, asadar, de vie recunostinta, Tie iti inchin toate zilele vietii mele, si mai ales aceasta zi de sarbatoare pentru mine, si ma rog cu umilinta ca bunatatea Ta sa nu ma paraseasca in tot timpul vietii mele, si intelepciunea Ta sa ma povatuiasca totdeauna in calea binelui si fericirii, pentru rugaciunile si mijlocirile sfantului (al carui nume il porti) si ale Preacuratei Maicii Tale. Amin.”

Citeste si: Duminica de Florii 2021 – traditii si superstitii de care sa tii cont

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea