De prin lume adunate

#bucuresti #metrou #teatrul masca #ziua unirii #unirii

Ziua Unirii la Unirii cu Teatrul Masca

Marti, 24 ianuarie, de la ora 17.00, Teatrul Masca te invita sa serbezi Ziua Unirii in statia de metrou Unirii 1. Teatrul de 2 minute "Traditii", un recital folk sustinut de Maria Gheorghiu, precum si o Hora a Unirii dansata impreuna cu spectatorii vor transforma statia de metrou intr-un spatiu cultural inedit.

"Aniversam un moment crucial din istoria poporului nostru, unul dintre cele mai valoroase momente de solidaritate ale natiunii noastre. Va invitam sa rememorati alaturi de noi ziua in care aspiratia unitatii culturale, de obarsie si limba vibra pe intreg teritoriul tarii", declara Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca.

Spectacolul Traditii aduce in prim plan viata satului romanesc, un univers mitic in care traditiile folclorice se patreaza intacte.

La finalul evenimentului toti spectatorii vor fi invitati sa danseze impreuna cu actorii Hora Unirii. Sarbatorirea Zilei Unirii se inscrie in categoria proiectelor social-culturale sustinute in fiecare an de Teatrul Masca. Intrarea la eveniment este libera.

Salome , muzical la Teatrul Masca

Tot de Ziua Unirii, pe 24 ianuarie, de la ora 19.00 la Sala Jaques Lecoq poti urmari spectacolul Salome. Tema biblica Salome pusa in scena ca muzical ofera contextul oportun pentru a patrunde in interiorul sufletului si psihicului fiecarui personaj in parte punand o oglinda violenta in fata publicului. Jocul mastilor, machiajul ingenios, coregrafia, muzica si personajele riguros construite contribuie la realizarea unui spectacol cu o intensa incarcatura emotionala.

Salome este un spectacol despre descoperirea celor mai adanci obsesii din interiorul uman, obsesii care au toate la baza incalcarea unei ordini supraumane, unei oranduiri ancestrale pe care omul, in dorinta bolnava a cautarii si a asumarii puterii totale asupra a tot ce traieste, o incalca uitand ca la urma urmelor, undeva, totul ii sta scris deja.


Salome, incursiune in interiorul sufletului


Salome, printesa Iudeei, fiica imparatesei Herodiada si nepoata regelui Irod, ulterior tata vitreg , este scindata, in devenirea ei din fata in femeie , intre nevoia de puritate si pofta carnala pe care i-o trezeste Ioan Botezatorul .

Irod, cel mai puternic personaj ca functie imperiala si totusi cel mai slab din punct de vedere uman, se zvarcoleste mai intai in pofta nebuna, incestuoasa pentru Salome iar mai apoi in sumbra presimtire ca omorarea unui profet ii va aduce cu siguranta un destin tragic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea