De prin lume adunate

#evenimente #evenimente bucuresti #ziua teatrului excelsior # teatru excelsior # aniversare teatru

Ziua Teatrului Excelsior

Pe 22 aprilie, teatrul Excelsior aniverseaza 22 de ani de existenta si marcheaza in acelasi timp si ziua fondatorului decedat recent, maestrul Ion Lucian. Duminica, 22 aprilie, este o zi cu totul speciala in viata Teatrului Excelsior. Este chiar momentul de intemeiere al acestui lacas de cultura.

Pe 22 aprilie s-a nascut maestrul Ion Lucian, care in urma cu 22 de ani, a adus pe lume cel mai drag copil al sau: Teatrul Excelsior. Disparitia tragica a fondatorului acestui teatru este doar pamanteana, caci fiinta lui spirituala respira prin fiecare por al acestui teatru. Alaturi de maestru, s-au aflat la inceputurile acestei aventuri teatrale: Paula Sorescu Lucian, Genoveva Preda, Daniela Anencov, Victor Radovici, Vasile Menzel si Aurel Mitran.

Spectacole si evenimente culturale

Dupa mai bine de 12 ani de lupta cu birocratia si inertia institutiilor de cultura, in vara anului trecut, Excelsior a renascut, iar in noul sediu se ascunde Casa Copilariei si a Povestilor Nemuritoare, de care avem atata nevoie cu totii: de la cei mici, pana la cei mai varstnici dintre noi. Iar, aceasta lupta pe viata si moarte a fost dusa pana la ultima suflare de maestrul Ion Lucian.

Celebrarea Zilei Teatrului Excelsior va incepe dimineata, la ora 11.00, cu spectacolul "Maria Sa...Magarul!", scris si regizat de maestrul Ion Lucian, avandu-i in distributie pe Paula Sorescu Lucian, Annemary Ziegler, Mihaela Coveseanu, Silvana Ionescu, Cosmina Dobrota, Ciprian Cojenel, Robert Robert Emanuel si Alexandru Mike Gheorghiu.

Film dedicat maestrului Ion Lucian

Manifestarea va continua seara, la ora 18.30, cand Ziua Teatrului Excelsior va fi omagiata de o seama de personalitati ale lumii culturale si artistice. Vor vorbi despre maestrul Ion Lucian si despre aceasta Citadela a Artelor profesorii universitari Adrian Titieni, Gelu Colceag, Laurentiu Damian, Ion Tobosaru.

Va fi proiectat un film dedicat maestrului Ion Lucian, realizat de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica. Desigur, nu vor lipsi prietenii cei mai dragi ai maestrului, cei care i-au stat aproape tot timpul: Genoveva Preda, Vasile Menzel, Aurel Mitran, Annemary Ziegler. Momentul final al acestei celebrari ii va apartine sotiei maestrului Ion Lucian, actrita Paula Sorescu Lucian.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea