De prin lume adunate

#USAMV Bucuresti #Toamna Horticola #Ziua Recoltei #bucuresti

Ziua Recoltei in Bucuresti sau Toamna Horticola Bucuresteana. unde poti gusta peste 150 de soiuri si hibrizi de fructe, struguri si legume obtinute in Romania

Facultatea de Horticultura din Bucuresti si Academia de Stiinte Agricole si Silvice va invita, intre 30 septembrie si 3 octombrie 2021, la Toamna Horticola Bucuresteana. Statiunile USAMV Bucuresti – Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Pomicultura Pietroasa-Istrita si Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Ferma Moara Domneasca vor expune roadele toamnei alaturi de cele 5 mari institute de profil din Romania - Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Pitesti – Maracineni, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Valea Calugareasca,  Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura si Floricultura Vidra, Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Industrializarea si Marketingul Produselor Horticole – Horting Bucuresti, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Biotehnologii in Horticultura Stefanesti Arges, precum si Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri din Dabuleni.

 

O calatorie in lumea horticulturii si a roadelor sale intr-o autentica Zi a Recoltei in Campusul Agronomie-Herastrau. Timp de 4 zile, Facultatea de Horticultura din cadrul USAMV Bucuresti, alaturi de Academia de Stiinte Agricole si Silvice aduc laolalta producatori, institute si statiuni cu profil horticol din Romania care prezinta si ofera spre degustare numeroase soiuri si hibrizi romanesti, precum si soiuri recent introduse din strainatate -mere, pere, prune, gutui, struguri, soiuri  de tomate si hibrizi. O prezenta inedita o reprezinta speciile noi de kiwi, curmale dobrogene/jujube, banana nordului, kaki, smochine, batat/cartof dulce produse la Facultatea de Horticultura din Bucuresti si la SCDCPN Dabuleni. Nu vor lipsi sucurile naturale, inghetata artizanala si numeroase alte produse inedite, alaturi de must si unicul vin universitar din Romania, obtinut la SCDVV  Pietroasa.

Cei peste 50 de producatori prezenti la Toamna Horticola Bucuresteana expun si comercializeaza pentru publicul larg o gama variata de plante, bulbi, flori, produse pentru gradinarit, delicii traditionale, must si vin.

Odata cu cresterea interesului de a avea o viata sanatoasa, fructele si legumele cultivate local, proaspete, devin din ce in ce mai cautate. Ziua Recoltei este o sarbatoare pentru comunitatea de producatori si consumatori, care incununeaza un an de productie bogata. Pe tot mapamondul gospodarii sarbatoresc Ziua Recoltei, iar anul 2021 a fost declarat de catre ONU si FAO, Anul International al Fructelor si Legumelor. Din Anglia pana in America de Nord sau Canada, se sarbatoreste anual Ziua Recoltei ca un festival mult asteptat. Marcata inca din antichitate prin celebrarea roadelor pamantului si a zeitelor Demetra, la greci, si Ceres, la romani, Ziua Recoltei a fost continuata si in traditia populara romaneasca. 

Evenimentul are si o componenta educationala importanta prin conferintele si atelierele care au loc in fiecare zi in Aula Magna PS Aurelian a USAMV Bucuresti si vor fi transmise LIVE pe pagina Toamnei Horticole Bucurestene, unde gasiti si programul detaliat.

Va asteptam in deplina siguranta in Campusul Agronomie – Herastrau, din Bd. Marasti, Nr. 59, intre 30 septembrie si 3 octombrie si cu respectarea reglementarilor in vigoare privind prevenirea raspandirii Covid19.

Despre Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV) este o institutie de invatamant superior si de cercetare acreditata, pol de excelenta al invatamantului universitar de specialitate, transformata constant si consistent pe parcursul celor 168 de ani de existenta. USAMV are peste 11.000 de studenti, fiind definita ca "o universitate pentru viata si agricultura, prin educatie si cercetare de inalta calitate" ("Agriculture for Life, Life for Agriculture"). USAMV are in vedere patru directii strategice de dezvoltare in contextul actual: invatamant de calitate (cu accent pe abilitatile practice urmarite de angajatori), cercetare avansata, internationalizare si parteneriat cu mediul de afaceri.

Pentru mai multe informatii puteti vizita www.usamv.ro.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea