De prin lume adunate

#evenimente #sarbatoare #expozitie #teatru #dans #concerte #ziua nationala a aromanilor

Ziua Nationala a Aromanilor

Comunitatea Aromana din Romania va invita sambata, 22 mai si dumnica, 23 mai, la evenimentele prilejuite de sarbatorirea Zilei Nationale a Armanilor in Bucuresti. Armanii vor sarbatori duminica, in Parcul Herastaru, la intrarea Charles de Gaulle, incepand cu orele 12.00, cand isi vor da concursul cei mai indragiti si cunoscuti interpreti ai folclorului armanesc.

Scopul principal al acestei sarbatori este de a promova valorile pe care armanii le-au creat de-a lungul existentei lor si va surprinde evolutia armanului pe mai multe paliere: social, academic, artistic si economic. Conceptul consta in amenajarea parcului Herastrau in stilul unui sat armanesc atat prin scenografia traseului si activitatilor unui sat de munte, cat si prin atmosfera pe care incercam sa o creem prin spectacolul propriu-zis de cantec, teatru si dans.

Manifestarile vor incepe sambata, 22 mai, la ora 18:00, prin deschiderea unor expozitii de straie traditionale, artizanat , fotografie si carte. Expozitiile vor fi deschise si duminica, 23 mai. Duminica, activitatile vor incepe la ora 10:30, cand vor avea loc inscrierile la "Crosul Armanamei". Incepand cu ora 12.00, tot in parcul Herastrau , se va desfasura un spectacol sustinut de interpreti cunoscuti ai folclorului armanesc.

Sarbatoarea din acest an este un eveniment premergator celei mai mari adunari armanesti care va avea loc la Moscopole (Albania), in data de 15 august.

Momentul Moscopole va oferi fiecarui participant ocazia de a comemora trecutul unui popor care acum incearca sa renasca din propria cenusa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea