De prin lume adunate

#teatru #teatru masca #mihai malaimare #ion caramitru #ziua mondiala a teatrului

Ziua Mondiala a Teatrului la Teatrul Masca

Vineri, 27 martie, de la ora 20.00, Teatrul Masca va asteapta la , o sarbatoare creata in 1961 de catre Institutul International de Teatru.

“Va asteptam sa sarbatorim impreuna teatrul – aceasta manifestare plina de farmec a vocii, a trupului si a cuvintelor. Desi au existat multi care sustineau de-a lungul timpului faptul ca evolutia tehnologica din ultimele decenii va duce la disparitia teatrului, realitatea este ca tot mai multe persoane se indreapta spre acest gen de manifestare. Experienta teatrului ne ajuta sa fugim din cotidianul monoton, sa traim emotii si pasiuni care ne fac viata mai bogata. La multi ani teatrului din intreaga lume!”, declara Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca.

Seara va fi deschisa cu un concert de muzica de teatru sustinut la pian de catre Razvan Diaconu si o proiectie video a mesajului presedintelui Uniter, Ion Caramitru , catre toti spectatorii si oamenii de teatru.

Spectacolul Gemenii in regia lui Michele Modesto Casarin, o veritabila commedia dell’arte, va incanta spectatorii si ii va introduce intr-o atmosfera pur italieneasca. Mastile traditionale realizate de artisti plastici din Italia, intriga complexa si actiunea dinamica fac din Gemenii o piesa perfecta pentru o asemenea sarbatoare.

Ca o noutate absoluta, Teatrul Masca impartaseste aceste momente de sarbatoare cu toti cei care doresc sa urmareasca live pe internet concertul, mesajul lui Ion Caramitru si inceputul piesei Gemenii.

“Participati la "spectacolul" ce este pe punctul de a  incepe si, odata intorsi acasa, jucati-va propriile dumneavoastra piese impreuna cu prietenii si uitati-va la ceea ce nu ati putut vedea niciodata: lucrurile evidente. Teatrul nu este doar un eveniment, ci un mod de viata. Suntem cu totii actori: a fi cetatean inseamna nu doar a trai intr-o societate, ci a o schimba".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea