De prin lume adunate

#st patrick #bucuresti #sarbatoare #ziua irlandei

Ziua Irlandei va fi sarbatorita si in Bucuresti

St. Patrick, sau Ziua Nationala a Irlandei, va fi sarbatorita in acest an si in Bucuresti. Astfel, in data de 17 martie, pe strazile capitalei se vor plimba 10 camioane colorate in culorile Irlandei, muzicieni si faimosii cantareti la cimpoi.

Cele 10 camioane vor fi decorate de studentii de la Universitatea Nationala de Arta si de membrii Teatrului de Arta din Bucuresti si vor avea imprimat mesajul "Happy Saint Patrick's Day, Romania!".


De unde porneste parada

Evenimentul va incepe cu mult fast duminica, 17 martie, de la ora 15.30, din piata George Enescu si se va indrepta catre Calea Victoriei, loc in care va ajunge intre orele 16.00 si 17.00.

Aici, participantii la parada vor flutura steagurile Romaniei si pe cel al Irlandei, ca semn de prietenie si legatura stransa intre cele doua natiuni. Mai mult decat atat, printre cimpoieri se vor numara 20 de romani veniti din toate colturile tarii (Vaslui, Iasi, Bucuresti, Vrancea etc.)

In intervalul orar 14.00 - 16.00, organizatorii ii invita pe copii in piata George Enescu, acolo unde ii vor indemna sa isi confectioneze singuri masti cu Patrick the Leprechaun, mascota evenimentului.

Tot cu aceasta ocazie va fi organizat un concert in Centrul Vechi din Bucuresti, iar pe scena vor canta artisti precum Vunk, Antonia, The DaDa, Mojo Band, DJ Kormak si dansatorii din trupa The Irish Ways.


Festivalul se va intinde pe mai multe zile

Irlandezilor le place sa petreaca, asa ca festivalul va incepe incepe din data de 15 martie, atunci cand va avea loc Balul dedicat Sfantului Patrick, la hotelul JW Marriot, incepand cu ora 19.00. Aici vor avea loc dansuri traditionale irlandeze si vor sustine concerte artisti precum Felicia Filip, Ducu Berti, Coras, Aoife Dermody si Hayden Dean's Big Band.

Pe 19 martie, Cerul Militar Roman va gazdui un concert de gala sustinut de soprana Patricia Brady si tenorul Florin Ormisan, acompaniati de Orchestra Cercului Militar.

Spectacolul va incepe la ora 19.00, iar intrarea va fi gratuita in limita locurilor disponibile.

Sursa foto: tqn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea