De prin lume adunate

#unde iesim #teatru #green hours #teatrul luni #spectacol #piesa

Ziua Fututa a lui Nils la Teatrul Luni de la Green Hours

Ziua fututa a lui Nils este o piesa de Peca Stefan scrisa in 2002 si castigatoare a primului concurs dramAcum, din acelasi an. Ca urmare a concursului dramAcum, textul trebuia sa deschida programul Bulandra Underground in anul 2003, dar din diferite motive proiectul la care incepusera repetitiile, in regia lui Teo Herghelegiu, a fost abandonat.

Intre timp, textul a fost publicat la Editura Teatrului Imposibil, a fost tradus in limba germana si prezentat intr-o lectura scenica la Bienala Dramaturgiei Contemporane de la Wiesbaden in 2006.
 
Trei variante ale unei zile din viata lui Nils.

In prima varianta
, Nils se trezeste intr-o lume suburbana, postpunk -apocaliptica. Este lumea in care Nils, neconformist raisoneur prin vocatie, alege sa nu aleaga nimic, nici macar sinuciderea. Dar Hans, prietenul lui cel mai bun, il executa la ordinul unui dramaturg obscur, dar presupus celebru, Peca.

In a doua varianta, Nils se trezeste intr-o lume perfect burgheza , in care conformismul absolut dicteaza toate regulile. Desi se incadreaza obedient in aceasta lume, Nils ajunge sa fie impuscat intr-un incident stupid cu baiatul vecinilor de vis-a-vis.

In a treia varianta, Nils se trezeste in ceea ce multi dintre noi am numi lumea reala. Aici Nils este programat sa duca o viata eficienta si convingatoare, ca un ultim mare numar clasic de iluzionism .

Din distributia spectacolului fac parte actorii Radu Iacoban , Catalin Babliuc, Madalina Ghitescu , Raluca Tudorache si Cosmin Nedelcu. Premiera piese a avut loc pe data de 14 iulie 2008, iar durata este de o ora si cinci minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea