De prin lume adunate

#festival #film #cinema

Zilele filmului norvegian la Bucuresti

In perioada 27-29 octombrie se desfasoara la Institutul Cultural Roman Zilele Filmului Norvegian. Evenimentul isi propune sa ofere publicului din Romania o perspectiva asupra noului val din cinematografia norvegiana , asa numitul Norwave.

Filmele norvegiene si noul val din cinematografia romaneasca au un element important in comun ambele au devenit deosebit de populare si apreciate, atat la festivalurile de film, cat si in cinematografe. Noul mileniu a adus o schimbare semnificativa pentru cinematografia norvegiana: renumele international. Nominalizarea la Oscar a filmului Elling a fost urmata de alte filme artistice si documentare bine primite dincolo de hotarele tarii.

Reprezentative pentru noul val, cele cinci filme proiectate la Bucuresti vor fi precedate miercuri, 27 octombrie , de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman, de un seminar dedicat noilor tendinte si aspiratii ale filmelor norvegiene.

Seminarul va fi moderat de criticul de film Andrei Gorzo. Invitatul Ambasadei este domnul Jan Erik Holst, responsabil de proiectele culturale internationale ale Institutului Norvegian de Film. In cadrul seminarului, el va discuta cu critici romani de film, profesionisti din industria cinematografica, spectatori si jurnalisti.

Filmele vor fi subtitrate in limbile romana si engleza. Intrarea este libera.

 

Programul festivalului:

 

Miercuri, 27 octombrie:
18.00: Seminar
19.30: Omul care l-a iubit pe Yngve (2008)

Joi, 28 octombrie:
18.00: Upperdog (2009)
20.00: Elling (2001)

Vineri, 29 octombrie:
18.00: Cel mai mare din lume (2001)
20.00: Nord (2009).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea