De prin lume adunate

#zilele bucurestiului #teatru #concerte #muzica #dans #targ #sarbatoare #bucuresti

Zilele Bucurestiului 2009

In acest an orasul Bucuresti implineste 550 de ani de la prima atestare documentara. Cu aceasta ocazie orasul va imbraca haine de sarbatoare, iar evenimentele artistice se vor tine lant. Programul debuteaza sambata, 12 septembrie, de la ora 20.30, in Piata Constitutiei, cu un spectacol multimedia, care combina efectele vizuale sincronizate cu coregrafii de grup pe aleasa.

Concerte, dans si teatru de Zilele Bucurestiului

Show-ul de lasere, efecte pirotehnice si proiectii video va fi insotit de recitaluri ale celor mai importanti solisti romani precum: Marcel Pavel, Monica Anghel, Corina Chiriac, Nelu Ploiesteanu, Gabriel Cotabita, Andra, Oana Sarbu, Paula Seling, Doina Spataru, Alexandru Arsinel, Maria Buza, Silviu Biris, Maia Morgenstern, Dumitru Rucareanu, Aurelian Temisan, George Nicolescu, Ovidiu Lipan Tandarica si Gheorghe Zamfir acompaniati live de o orchestra condusa de Ionel Tudor.

Conceptul spectacolului are la baza un scenariu care isi propune sa traverseze istoria orasului Bucuresti, fiecare secventa fiind marcata de lumini, coregrafie, costume si efecte vizuale.

Luni, 14 septembrie, incepand cu ora 21.00, Muzeul Taranului Roman gazduieste Gala Bucuresti Strict Secret. O istorie a Bucurestiului vazut si nevazut va fi dezvaluita prin intermediul a sapte filme documentare de mediu metraj, ale caror scenarii sunt semnate de scriitorul Stelian Tanase, cel care transpune intr-o perspectiva inedita povesti de iubire, crime politice si pasionale, intamplari ramase in mister.

Bucuresti, Mon Amour este titlul expozitiei realizate de , artistul ale carui lucrari emana o caldura luminoasa discreta care este in acelasi timp a picturii, cat si a autorului ei. Expozitia este alcatuita din aproximativ 50 de lucrari, reprezentand edificii si zone emblematice ale Bucurestiului interbelic si contemporan. Vernisajul expozitiei va avea loc in data de 15 septembrie, ora 16.00, la Primaria Municipiului Bucuresti, ea fiind deschisa publicului in perioada 15 – 20 septembrie.

In data de 19 septembrie, la ora 20.30, iubitorii muzicii de jazz sunt invitati in Piata George Enescu la un concert extraordinar sustinut de violonistul Florin Niculescu acompaniat de cvintetul care ii poarta numele.

In aceeasi zi, la ora 17.00, publicul prezent in Piata Constitutiei se va bucura de un spectacol plin de energie si culoare alaturi de Lavinia, Alex, Blaxy Girls si Proconsul. Tot cu ocazia Zilelor Bucurestiului, pe 12 septembrie de la ora 10, are loc in Parcul Herastrau Carnavalul Copiilor.

Programul muzeelor si teatrelor

gazduieste o expozitie de pictura , grafica, decoratiuni interioare si arta fotografica. Muzeul Municipiului Bucuresti organizeaza pe 17 septembrie simpozionul cu tema "550 de ani de la atestarea documentara a orasului Bucuresti", iar pe 18 septembrie muzeul va lansa o colectie de filatelie "Bucuresti 550". In pasajul Universitatii are loc vineri, 18 septembrie, expozitia "Ctitorii ale domnitorilor romani in Cetatea de Scaun a Bucurestilor".

In noaptea de 19 septembrie are loc si Noaptea alba a Bucurestilor, eveniment la care 12 muzee din Bucuresti isi astepta vizitatorii pana la ora 3 dimineata.

In zilele de 18, 19 si 20 septembrie, Arcul de Triumf va fi deschis vizitatorilor, iar publicul va putea admira expozitia "Legiunea Romana din Italia in timpul primului Razboi Mondial". Tot in perioada 12 - 20 septembrie, teatrele din bucuresti isi asteapta publicul cu piese de teatru la care intrarea este gratuita.

Centrul istoric al Bucurestiului in prim plan

In toata perioada de celebrare a orasului, in centrul vechi se vor organiza spectacole de Art Show, Comedy Show, Cutia Istoriei, mini recitaluri ale unor solisti romani renumiti si un targ de produse realizate manual.

Sarbatoare in parcuri

Pe 13 septembrie, de la orele 22.30, la Teatrul de vara din Herastrau va avea loc un concert de exceptie, la care vor participa artisti precum Vlad Mirita, Acapella, Nico, Sistem, Alex, Smiley si Elena Gheorghe. Tot la Teatrul de vara din Herastrau va avea loc pe 16 septembrie, de la orele 20.30 un spectacol de , iar pe 17 septembrie un spectacol cu .

Concerte in Piata Constitutiei

Soprana Angela Gheorghiu si Vlad Mirita vor sustine un concert in Piata Constitutiei pe data de 19 septembrie de la orele 21:00. Tot in Piata constitutiei vor avea loc concerte de muzica populara si spectacole ale minoritatilor.

Si Regia Autonoma de Transport Bucuresti, care implineste 100 de ani de existenta, va organiza pe 19 septembrieCaravana Timpului : o parada de tramvaie, de la cele trase cu cai pana la cele moderne din zilele noastre.

Accesul publicului la toate evenimentele este gratuit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea