De prin lume adunate

#asociatie #muzeul satului #programe educationale copii

Zburdalnicie din poarta-n poarta, programe pentru familii cu copii la Muzeul Satului

Asociatia "De dragul artei" lanseaza programe de educatie creativa pentru familii cu copii de 2-6 ani la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti. In sezonul cald, in zilele de sfarsit de saptamana, copiii insotiti de parinti vor fi invitati in muzeul in aer liber pentru a descoperi prin joc si joaca gospodariile.

Se propun doua tipuri de activitati intr-un singur program care dureaza o ora: vizita interactiva in curtea unei gospodarii si un atelier creativ in care copiii vor folosi materiale naturale intalnite in spatiul satului traditional.

Copiii vor fi mici Hanseli sau Greteli care isi vor crea propriile trasee de la poarta mare maramureseana spre una dintre cladirile din gospodaria Ieud. Cu faina, grau sau pietricele, traseele lor vor duce la cate o sura, casa, grajd sau faneata si le vor descoperi functiunea prin asocierea cu un obiect sau prin raspunsul la o ghicitoare.

Gospodaria cu unghere ascunse sau portite mobile, cu fantana si faneata se va lasa descoperita natural de catre copii prin jocuri de asociere, motricitate si prin bucuria folosirii materialelor naturale. In partea de atelier, in functie de varsta, se va testa echilibrul cumpenei propriei fantani si mobilitatea crengutelor impletite ale gardului maramuresan.


Programele se desfasoara dupa urmatorul orar:

 

  • sambata, 4 august, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani
  • duminica, 5 august, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani
  • sambata, 11 auust, ora 10.00, familii cu copii de 3-4 ani
  • duminica, 12 august, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani


Programarile sunt absolut necesare si se fac numai in saptamana programului, la numarul de telefon 0747.027.353.

Taxele de participare la program sunt urmatoarele: 40 lei/familie formata din doi membri, 50 lei/familie formata din trei membri, 60 lei/ familie formata din patru membri.

Asociatia isi propune dezvoltarea creativitatii si incurajarea curiozitatii naturale ale copilului in raport cu obiecte semnificative pentru cultura si civilizatie prin diverse activitati de improvizatie artistica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea