De prin lume adunate

#bucuresti #festival #funk #Za Funk Fest

Za Funk Fest la Bucuresti

In perioada 3 - 5 februarie, in Bucuresti are loc evenimentul Za Funk Fest . Festivalul reuneste cunoscute trupe de jazz, funk , post punk si electro-acustic in cadrul unui eveniment, care isi propun să trezeasca la viata oamenii in plina iarna.

Pe scena Passage Club urca artistii precum Jimmy Cserkesz si Petra Acker (Cluj - Napoca), ConFusion (Sfantu Gheorghe), Tiptil (Bucuresti), Snaps Vocal Band si Luiza Zan (Sfantu Gheorghe), Loungerie (Bucuresti), Luiza Zan si Za Band (Bucuresti). Cantarile sunt insotite de proiectii din filme "The Rebirth of Kirk Franklin", " Jesus Christ Superstar " si "Hair".

Za Funk Fest isi propune sa aduca o pata de culoare, mai exact un splash in culorile curcubeului, pe scena muzicala de clubbing, printr-o adunare muzicala cu parfum de jazz, funk, retro si cu iz de cool.

Cele trei seri de festival vor prezenta concerte dinamice si, prin natura muzicii, purtand o valoare sociala strategica - tonusul va fi unul de dans continuu. Starea de armonie si serenitate va fi intretinuta si de video-proiectiile de filme din anii '70 - '90, respectand tematica festivalului, filme inspirationale si motivationale precum "Hair", "Jesus Christ Superstar" sau filmul concertului "The Rebirth of Kirk Franklin".

Za Funk Fest se va incheia cu un jam session la care vor participa muzicienii de pe afis, muzicieni-invitati-surpriza, dar si muzicieni din public.


Adrian Andries - inititorul festivalului


Initiativa acestui festival apartine directorului Art Jazz Club, Adrian Andries, autor a doua editii ale "Dictionarului de Jazz", un "demers analitic si structurativ unic in literatura de specialitate din Romania", prin prezentarea majoritatii muzicienilor de jazz din lume, biografii, dar si analize muzicale, cronici si critici.

Responsabila cu desfasurarea trupelor in festival este Luiza Zan, muzician de jazz, compozitoare, textiera si, mai nou, profesoara la Artskul.

Asadar, daca in acest weekend nu ti-ai programat nimic, poti petrece cateva momente placute alaturi de prietenii tau la concerte speciale

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea