De prin lume adunate

#bucuresti #film #weekend #film chilian

Weekend de film chilian in Bucuresti

In perioada 27 - 29 ianuarie, la Cinemateca Union, are loc un festival cu filme chiliene. In acest weekend ai ocazia sa vizionezi o serie de filme interesante.

Trei zile sunt dedicate cinematografiei chiliene, cu o selectie alcatuita din cinci lungmetraje de debut semnate de cineasti chilieni care urmeaza, comenteaza, submineaza si sfarsesc prin a reconstrui traditia filmului sud-american.

Filmele prezinta povesti despre fascinatia opiului contemporan al fotbalului, cine-verite cu mize sociale si psihologice, blesteme ascunse intre notele unei partituri muzicale, parfumul nostalgic al radioului de demult toate intr-un regal cinematografic cu aerul proaspat al unui continent nu foarte indepartat.

Filmele se prezinta in versiune originala, cu subtitrare in limba engleza. Biletele se pun in vanzare la casa de bilete a Cinema Union.

Programul festivalului:

Vineri, 27 ianuarie, ora 19.00 - Fuga


Montalban este un muzician prins in capcana unei compozitii neterminate. Pe cand era copil a fost
de martor la uciderea surorii lui care se afla la pian, iar din acest omor, in mod accidental, a rezultat o compozitie.

Sambata, 28 ianuarie, ora 18.00 - Historias del Chacotero Sentimental

Recreand cel mai de succes program radiofonic din istoria radiodifuziunii chiliene, filmul prezinta trei povesti amuzante , controversate, senzuale si romantice, bazate pe experiente reale povestite lui Rumpy de catre ascultatorii sai.

Sambata, 28 ianuarie, ora 20.00 - La Sagrada Familia

Masa de Paste , cu familia in formatie completa, intoarce pe dos weekendul amfitrionilor, in aceasta sofisticata comedie dramatica. Este Vinerea Mare: inceputul unui cataclism familial.

Duminica, 29 ianuarie, ora 18.00 - Sabado

Filmul relateaza o ora din existenta unei tinere care afla, cu cateva minute inainte sa se casatoreasca, faptul ca logodnicul ei are o amanta.

Imbracata in rochie de mireasa si furioasa, tanara alearga prin tot orasul cu dorinta de a se razbuna. Pe durata acestui periplu, un cameraman va inregistra tot ce se intampla fara sa taie ceva din film.

Duminica, 29 ianuarie, ora 20.00 - Historias de Futbol

Unei vedete a echipei de fotbal dintr-un cartier al orasului Santiago de Chile i se ofera o mita si posibilitatea de a intra in circuitul profesionist de fotbal. Insa el nu realizeaza ca risca sa tradeze ceva mult mai important chiar si decat lealitatea fata de echipa din care face parte.

Autor: Mihaela Rotaru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea