De prin lume adunate

#watumi festival fringe #brasov #festival #fringe #muzica #dans #teatru #expozitie #film

Watumi Festival Fringe la Brasov

In perioada 22-26 iulie, Brasovul va fi gazda primului Festival de Fringe din Romania, intr-un spatiu destinat celebrarii artelor si libertatii de exprimare.

Watumi Festival & Fringe este primul festival care introduce notiunea de Fringe in Romania. Initierea unui Fringe Festival in Europa de Est a starnit un larg interes in lumea creatiei. Artisti din Franta, Anglia, Coreea , Belgia, Germania, Turcia si-au anuntat deja participarea, chiar inaintea lansarii oficiale a proiectului.

Conceptul de Fringe s-a nascut in 1947, in Edinburgh, cand opt trupe de actori au performat, fara sa fi fost invitate, la primul din Edinburgh. Acest demers a revolutionat ideea de festival de arta, permitand artistilor liber profesionisti sa se adreseze publicului in cadrul unei manifestari artistice de amploare.

Watumi Festival & Fringe promoveaza arta in diversele ei forme de manifestare, iar programul editiei din acest an cuprinde evenimente din aria artelor scenice, artelor vizuale, , si muzica. Pe durata a cinci zile in aceasta vara, Brasovul prinde viata atat in spatii deschise, piete publice, parcuri si strazi, cat si in interioare special amenajate.

Sectiunea Fringe a WFF este conceputa ca un spatiu deschis al artelor, pe care artistii profesionisti si debutanti sunt invitati sa-l reinventeze. Fringe este un spatiu viu, efervescent in care se intalnesc, se exprima si creeaza artisti plastici, actori, muzicieni, acrobati, fotografi, comedianti, mimi sau dansatori.

Cinci zile de muzica si teatru

Cei prezenti la acest festival vor urmari peste 30 de spectacole de teatru , 30 de trupe de muzica, expozitii de arta plastica, fotografie si proiectii de filme.

Printre spectacolele prezente la eveniment se numara Doodri Doodri (Coreea de Sud), Jurnalul unui nebun (Turcia) sau 3 Nopti cu Madox (Romania). Dintre artistii care vor urca pe scena amintim The Amsterdams, Suie Paparude, Pixels, Blazzaj, Aria Urbana, , Ted Zepi, Rain District, Van Cramp, The Others, La Familia Rustika sau Astorpia Tango Quintet care vor sustine concerte live in cele cinci zile ale festivalului.

Locatiile Watumi Festival & Fringe de anul acesta: Piata Sfatului, Cetatea Brasov, , Parcul Titulescu, Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu", Muzeul Prima Scoala Romaneasca, Canalul si Bastionul Graft, Turnul Alb si Turnul Negru, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Istorie, Casa Negustorilor, Centrul Musashino, Centrul Cultural Reduta, Pietrele lui Solomon, alte piatete si locuri stradale special amenajate.

Brasov

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea