De prin lume adunate

#design interior #designer #atelierele ilbah #curs design

Vrei sa decorezi cele mai importante magazine din tara? Iata sansa ta!

Esti un designer tanar si ai nevoie de un portofoliu, insa nu multa lume iti acorda credit suficient incat sa-ti incredinteze un proiect important. Ce ai spune insa daca te-ai ocupa de reamenajarea unuia dintre cele mai importante magazine de mobila - showroomul Class Living?

Ti se pare usor de zis, dar greu de facut? Ei, afla ca nu este chiar atat de greu, iar acest lucru a fost posibil pentru cativa tineri specialisti in design interior, absolventi ai unuia dintre cele mai importante centre de formare profesionala din tara. "Atelierele Ilbah, prin suportul unor oameni absolut minunati, au inceput seria de workshopuri destinate absolventilor cursului de Design Interior, printr-un proiect in colaborare cu Showroom-ul Class Living by Camelia Sucu. Atelierele ILBAH ii sustin pe cursanti dincolo de sala de curs prin organizarea de proiecte in cadrul carora absolventii pot participa si propune diverse tipuri de amenajari in functie de cererea clientului", au declarat reprezentantii centrului de formare profesionala. 

Proiectul propus in cadrul primului workshop a constat in reamenajarea showroom-ului Class Living, fiecare propunere fiind atent analizata de Camelia Sucu impreuna cu membri de seamna ai echipei Igloo si arhitectul Miruna Ardelean, trainer al cursului de Design Interior. Cel mai bun proiecte a fost recompensate cu o excursie de doua zile la Milano, cu participare la Targului international de mobilier – Salone Internazionale del mobile 2014, un eveniment de referinta in domeniul designului de interior, care are loc chiar zilele acestea. "Este o ocazie absolut minunata si extrem de binevenita pentru a pune in aplicare cunostintele dobandite in cadrul cursului de design interior, dar si de a crea un portofoliu, fapt ce ar trebui incurajat. Totodata, trebuie sa recunoastem ca nu sunt foarte multe oportunitati pentru cei care isi doresc sa invete si sa inceapa crearea unui portofoliu in acest minunat domeniul al design-ului de interior", sunt de parere participantii la concursul organizat de Atelierele Ilbah.

Workshop-ul a fost unul interactiv, incepand cu o prezentare sustinuta de arhitectul Miruna Ardelean, in care s-au dezvoltat pasii esentiali in amenajarea unui showroom, criteriile de care un decorator de interioare trebuie sa tina cont atunci cand concepe un plan pentru spatiul in cauza. “Este foarte important sa stim sa ne alegem cu atentie piesele ce compun interiorul spatiului unui showroom. Sa fim in tendinte, dar sa respectam si functionalitatea spatiului, nu e deloc usor”, a explicat Miruna Ardelean

Invitatulul special, presedintele Class Living Camelia Sucu, a impartasit nu numai secrete din povestea business-ului Class Living care implineste 20 de ani de activitate anul acesta, cat si detalii despre ce inseamna a fi creatorul propriei afaceri si pasii pe care trebuie sa ii urmeze pentru a o dezvolta. 

”În afaceri este esențială intuiția. Încurajez tinerii să investească în ideile lor și să acceseze programe de finanțare. Lucrurile se mișcă greu din acest punct de vedere, însă o idee originală în care se investesc pasiune și muncă este foarte posibil să aibă succes. Sfatul meu pentru a reuși pe termen lung este să dezvolte un comportament echilibrat în business. Este esențial să cântărim aparenta oportunitate pe termen scurt cu plusvaloarea pe care o aduce ideea respectivă de business”, a declarat Camelia Sucu.

Mult ravnitul premiu a fost adjudecat de Andrada Dumitru (foto dreapta, alaturi de Camelia Sucu - foto stanga). 

 Lucrarile finale au fost expuse in cadrul unei expozitii organizate la Concept Store-ul Iconic Food & Wine, eveniment in cadrul caruia au fost decernate premiile acestui concurs de catre Camelia Sucu.

Prin aceasta noua directie, Atelierele ILBAH isi doresc sa ofere cat mai multe sanse absolventilor sai de a practica profesia de care sunt indragostiti deoarece sarcina lor nu se incheie in momentul in care cursurile s-au finalizat, considera reprezentantii centrului. "Oamenii care pun pasiune in activitatea lor trebuie incurajati continuu, e un castig al tuturor, atat al scolii de a se inconjura de oameni minunati din toate punctele de vedere si de a-i forma intr-o anumita directie, dar si al absolventilor, care primesc astfel suport in domeniul pe care si l-au ales. Va asteptam la urmatorul workshop by Miruna Ardelean!", a conchis Vlad Iliescu, unul dintre cei ce au fondat centrul de formare profesionala.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea