De prin lume adunate

# festivalul sighisoara medievala #sighisoara #festival #cavaleri #Vald Tepes

"Vlad Cavalerul Dreptatii", tema Festivalului Sighisoara Medievala

Strazile Cetatii Sighisoara vor fi luate cu asalt de mii de turisti la sfarsitul acestei luni. Aici vor avea parte de spectacole cavaleresti, lupte medievale, parade specifice vremurilor, scene de teatru pentru adulti si copii, spectacole de muzica si dansuri medievale, degustari de vinuri si multe altele.

Impresionanta desfasurare de forte are loc pe durata a trei zile, intre 26 si 28 iulie, cu ocazia Festivalului Sighisoara Medievala, a carei tema centrala va fi domnitorul Vlad Tepes.

Petrecerea incepe vineri, la ora 16.00

Potrivit organizatorilor, tema aleasa -"Vlad Cavalerul Dreptatii" - vine ca o urmare fireasca a celor trei editii anterioare care au fost intitulate "Intoarcerea Cavalerilor", "Merlin - vrajitorul lumii medievale" si "Ioana d'Arc - 600 de ani de lupta si credinta".

Festivalul Sighisoara Medievala debuteaza vineri, 26 iulie, la ora 16.00, cu "Marea Parada a Cavalerilor, Trubadurilor, Menestrelilor, Actorilor si Mestesugarilor", urmata de deschiderea oficiala ce va debuta cu salutul si investirea invitatilor drept cetateni liberi in Cetate. Aceasta ceremonie va avea loc in "Piata Vlad Cavalerul Dreptatii" si va fi oficiata de un actor ce va interpreta rolul Domnitorului Vlad Tepes.

Focuri de artificii si spectacole cavaleresti

Distractia va continua cu spectacole si concerte si se va incheia cu adunarea cavalerilor si menestrelilor, retragerea cu torte si judecata de taina a tradatorilor de tara.

Celelalte doua zile de festival, respectiv sambata, 27 iulie, si duminica, 28 iulie, vor fi, de asemenea, animate de diverse parade, concerte si reprezentatii ale ordinelor cavaleresti. Pe toata perioada, in cetatea medievala, actori romani, unguri si bulgari vor sustine diverse reprezentatii teatrale pe scenele improvizate in aer liber.

In ultima zi, la Turnul cu Ceas, incepand cu ora 20.00, va avea loc concertul formatiei Ambient Folklore, iar de la ora 21.00 cavalerii din Ordinul de Medias vor sustine o reprezentatie artistica. Catre miezul noptii, va avea loc "Marea retragere" a cavalerilor la lumina tortelor, precum si un imens foc de artificii, care va incheia festivalul.

Sursa foto: ziuaveche.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea