De prin lume adunate

#vitelul de aur #ArClub #mitul imbogatirii

Vitelul de aur si mitul imbogatirii peste noapte la ArCub

ArCuB te invita duminica 29 ianuarie, ora 19.00, la Sala ArCuB la spectacolul Vitelul de aur , dupa Ilf si Petrov, in regia lui Eugen Gyemant. Dramatizarea dupa una dintre cele mai amuzante carti ale secolului XX, Vitelul de aur, scrisa de celebrul duo literar Ilf si Petrov, doi mari maestrii ai comediei, prezinta un episod al aventurilor simpaticului escroc Ostap Bender prin Uniunea Sovietica a anilor 1920.

Facand haz de necaz, Ilf (pseudonimul lui Ilia Arnoldovici Feinzilberg, 1897-1937) si Petrov (pseudonimul lui Evghenii Petrovici Kataev, 1903-1942) au colaborat la o serie de romane, povestiri, foiletoane si schite satirice.

In cele mai valoroase scrieri ale lor, Douasprezece scaune (1928) si Vitelul de aur (1931), scriitorii Ilf si Petrov critica birocratia, lacomia, traditiile invechite din Uniunea Sovietica a secolului trecut.

In Vitelul de aur aflam cum a incalcat Panikovski conventia, despre cei treizeci de fii ai locotenentului Schmidt, despre telegrama fratilor Karamazov sau despre fiul risipitor care se intoarce acasa.

Protagonistul, Ostap Bender, este tipul de personaj cu care putem da nas in nas si-n vremurile tulburi pe care le traversam acum. Este fascinant cat de mult seamana intre ele epocile de tranzitie. In spatiul cenusiu dintre legile vechi si cele noi se consuma destine fabuloase.


Despre ce este vorba in "Vitelul de Aur"


Trei escroci incearca sa puna mana pe un milion de ruble si sa fuga cu banii la Rio de Janeiro , unde nu-i pune nimeni sa construiasca socialismul. Dar nimeni nu ajunge vreodata la Rio de Janeiro, desi cu totii visam asta din copilarie si ne petrecem vietile incercand sa punem mana pe milionul de ruble.

Toti ne luptam sa calarim aceasta lume mediocra, nesarata, sa-i stoarcem resursele si sa fugim cat vedem cu ochii. Vrem sa traim adevarata viata, in adevarata lume, fara sa stim ca „strainatatea e un mit”. Toti ne credem Mari Maestri ai Combinatiilor si toti, toti fara exceptie, ajungem administratori de bloc.

O echipa formata din tineri artisti isi dedica toate resursele creative pentru a deschide porti catre o lume a intamplarilor care te fac sa meditezi printre zambete. Din distributie fac parte Tudor Aaron Istodor , Catalin Babliuc, Dan Radulescu, Lucian Iftime, Smaranda Caragea, Radu Iacoban.

Biletele pot fi achizitionate la pretul de 35.00 lei, 26.50 lei si 15.90 lei de la Casa de Bilete ArCuB.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea