De prin lume adunate

#vasiliada #ceainarie #bucuresti #timp liber #unde iesim

Vasiliada - locul unde ceaiurile se imprietenesc cu cartile

Multi dintre noi au trecut pe langa libraria Vasiliada de la Universitate fara sa stie ca in interior functioneaza o ceainarie . Vasiliada este amplasata in plin centrul Capitalei, pe Bd. I. C. Bratianu nr.12.
Dupa ce treci de rafturile cu volume in proportie de 80 % religioase, te asteapta o scara ingusta care te calauzeste pana la etaj, unde se afla ceainaria. Bautorilor de ceai le sunt rezervate 2 camarute intre care se afla o tejghea, unde o domnisoara (de multe ori aceeasi care iti ia si comanda) prepara bauturile aburinde.
La Vasiliada aproape totul miroase si arata a vechi, incepand cu mobilierul (masute joase, cu lavite de lemn, rafturile bibliotecilor), dusumeaua si terminand cu ceainicele.
Daca te gandesti sa vii chitit cu gandul ca la Vasiliada vei sta tolanit pe uriase perne de puf, vei trage din narghilea si vei sorbi din ceai, te anunt din start ca primele pofte poti sa ti le pui in cui. Lavitele din lemn sunt ce-i drept acoperite cu pernute, care sunt facute cu atat de multa economie incat se vede prin ele. Asa ca fundul tau va avea de patimit daca ai de gand sa stai mai mult timp jos. La Vasiliada fumatul nu este permis, asa ca poti veni linistit sa bei un ceai, fara sa mai fie nevoie sa inghiti fumul gros de tigara, asa cum inca se intampla prin majoritatea localurilor.
Muzica este discreta, fara basi si tobe care sa-ti bubuie in timpane. De multe ori am nimerit muzica bizantina care iti readuce parca aminte ca te afli intr-un loc unde se pune pret pe credinta. In asteptarea meniului, poti rasfoi cartile care zac pe rafturile de sub masutele joase. Vei descoperi cu surprindere ca la unele dintre ele tu esti cel care le ia primul praful de pe coperti.
La Vasiliada se poarta decibeli putini. Nu prea se vorbeste, ci mai mult se sopteste. La inceput iti va fi mai greu sa reduci volumul vocii, insa vei vedea ca nu ai incotro, ba chiar vei descoperi ca susurul vocilor si muzica in surdina creeaza o atmosfera aparte ceainariei. Susotelile sunt acoperite din cand in cand de clinchete de clopotei, semnalul prin care lumea anunta sa vrea sa comande.
Meniul contine in proportie de 95 % ceaiuri: ceaiuri chinezesti, indiene, negre, verzi, in diferite combinatii de plante. Oferta te copleseste: peste 50 de ceaiuri cu denumiri care mai de care mai exotice iti fac cu ochiul.
Ceaiul se livreaza cu echipament de lut inclus: adica ceainic si cescute. Preturile incep pe la pe la 8 lei ceainicul si ajung pana pe la maximum 12-13 lei. Preturile sunt acceptabile, daca tinem cont ca in multe baruri centrale o simpla cana de ceai (de multe ori la plic) te lasa fara 5-6 lei pe putin. Fata care te serveste iti ofera alternative la clasicul zahar alb : zahar brun sau miere.
Daca vrei sa te indulcesti mai mult, poti comanda o prajiturica, numai buna de savurat langa ceai si pentru care scoti din buzunar in jur de 4-5 lei.
Adresa ceainarie Vasiliada: Bd. I. C. Bratianu, nr. 12, Bucuresti, sector 3, telefon: 0721.669.539.
Puncte tari:
- pozitionare centrala
-ambianta placuta si relaxanta
Puncte slabe:
-lavitele de lemn incomode
-nu se fumeaza (valabil pentru fumatori)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea