De prin lume adunate

#Grigore Antipa #e-board #expozitie digitalizata #fauna Romaniei # tablete

“Vanatoare de comori” digitala la Muzeul „Grigore Antipa”

Weekend-ul acesta, 15-16 noiembrie, copiii cu varste intre 8 si 14 ani sunt invitati sa descopere natura la Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” cu ajutorul tehnologiei Samsung, dezvoltata special pentru a le capta si mentine interesul. Totodata, dispozitivele tehnologice ii vor ajuta pe acestia sa memoreze mai bine si mai multe informatii pe care le vor afla la muzeu.

 

„Parteneriatul cu Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” are deja o traditie, iar scopulnostru comun, atat al Muzeului, cat si al Samsung, este sa le oferim vizitatorilor o experienta unica cu natura, prin intermediul tehnologiei. De aceea, in 2013, am lansat impreuna prima expozitie digitalizata permanenta de fluturi la Muzeul „Grigore Antipa”, iar anul acesta ne-am bucurat sa le oferim copiilor o lectie interactiva despre fauna Romaniei, in Smart Classroom-ul inaugurat aici”, a declarat Mihaela Stanoiu, Marketing Manager Samsung Electronics Romania.

Solutia Samsung Smart Classroom implementata include un e-board si 15 tablete. Dispozitivele au fost puse la dispozitie pentru desfasurarea unor cursuri interactive, in cadrul carora cei mici vor afla despre animale si specii rare conservate in colectiile stiintifice ale muzeului. Mai mult, tehnologia a permis digitalizarea unor colectii de fluturi cu specii extrem de rare, care, din motive de siguranta, nu pot fi expuse fizic in muzeu. Acum, acestea pot fi vizionate in format digital in cadrul muzeului „Grigore Antipa”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea