De prin lume adunate

#ratb #cultura #arta

Utopie urbana inchipuita

Institutul Cultural Roman si trupa de teatru Ilotopie propun calatorilor bucuresteni o noua forma de transport public : Transport iesit din comun.

Trei autobuze fantastice se vor plimba prin Bucuresti timp de 5 zile, in perioada 27 - 31 august, transportand utopii, vise si calatori.

Noile autobuze, in varianta Arboribuz, High-Life Buz si Bizarbuz circula pe rute obisnuite, dar propun experiente insolite. Pot fi intalnite in trafic, in fiecare zi pe alta linie RATB, la intersectia dintre real si imaginar.

Calatorii sunt rugati sa nu taxeze biletul la urcarea in autobuz, sa nu se indoiasca de visele lor si mai ales sa se tina bine de barele de sustinere pentru a nu aluneca …in alte lumi.

Daca in urma cu un an, artistii francezi invitati de ICR propuneau – la Festivalul de teatru stradal Apa Aer Foc – o alegorie pe oglinda lacului din Parcul Tineretului , cadrul utopiei urbane semnate de Ilotopie va fi acum carosabilul, iar publicul va fi un public calator.

Institutul Cultural Roman isi propune sa dea o cu totul alta dimensiune calatoriei obisnuite cu autobuzul, transformand un moment de rutina din viata bucurestenilor, intr-un excurs fantastic, de delectare artistica. Trupa Ilotopie va transforma - cu ajutorul decorurilor - interiorul a trei autobuze, in spatii suprareale.

In aceste spatii fantastice, actorii francezi, impreuna cu tineri actori romani vor deveni personaje, vor interactiona cu calatorii-spectactori, ii vor initia si ii vor conduce prin povestea instalata in autobuz.

Proiectul doreste sa fie o experienta a utopiilor urbane, prin care traficul din oras se va intersecta, fie si pentru cateva zile, cu visul si povestea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea