De prin lume adunate

#cultura #artisti

Uniunea Artistilor Plastici a fost evacuata

Uniunea Artistilor Plastici cere ajutorul Ministerului Culturii pentru a-si pastra sediul. MCC sustine ca n-are bani, iar proprietarul cladirii i-o ofera contra a sapte milioane de euro, informeaza Cotidianul.

14 iulie este data la care a fost depusa o oferta la sediul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National a municipiului Bucuresti, a declarat pentru MEDIAFAX Stefan Damian, directorul institutiei aflate in subordinea MCC.

Oferta este formulata de proprietarul cladirii din Strada Nicolae Iorga nr. 21, in care si-a desfasurat activitatea, pana miercuri, Uniunea Artistilor Plastici, care cere sapte milioane de euro pentru imobil.

Se cauta o solutie

Ministerul Culturii este prima institutie care isi poate exercita dreptul de preemptiune la cumpararea cladirii, insa Adrian Iorgulescu sustine ca suma este “uriasa”.

Deocamdata, MCC a gasit o solutie pentru desfasurarea activitatii UAP - patru spatii in Casa Presei Libere si o cladire de pe Lipscani . Intre timp, artistii membri ai UAP incearca evacuarea casei din Nicolae Iorga, unde sunt depozitate arhivele datand inca din 1920, sute de lucrari de arta aflate in patrimoniul Uniunii, precum si mobila care se afla in cladirea cu etaj si subsol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea