De prin lume adunate

#inot #scuba diving #scunfundare in mare #cursuri scuba diving

Unde poti face scuba diving

Daca esti pasionat de inot si te fascineaza lumea acvatica, in aceasta vacanta poti practica un sport inedit: Scuba divind. Acest sport presupune scufundare la adancime mare. Aici vei admira floara si fauna apelor, te vei deconecta de la grijile zilnice si vei petrece cateva ore de incantare.
 

Ce este scuba diving


Scuba-diving presupune scufundarea in adancime si reprezinta o noua modalitate de distractie si relaxare. Vei descoperi frumusetile lumii acvatice, flora si fauna apelor. Chiar daca de cele mai multe ori este considerat un sport extrem , scuba diving este o activitate de vacanta cat se poate de relaxanta, un sport care iti va oferi calm, regasire si meditatie.

Practicarea scufundarilor de agrement implica o initiere atat teoretica cat si practica, cu antrenamente la piscina si in mare sau lac. Scuba diving poate fi practicat si de persoanele care nu s-au mai scufundat niciodata.
 

Ce trebuie sa stii cand faci scuba diving


Chiar daca este un sport relaxant, scuba diving necesita o stare fizica si psihica excelenta. Trebuie sa fii un inotator bun si sa ai analizele medicale la zi. Daca nu te simti in forma nu trebuie sa faci scufundari . De asemenea, trebuie sa fii bine antrenat si sa cunosti tehnica efectuarii de scufundari in siguranta.

Echipamentul bun este esential atunci cand practici scuba diving. Foloseste nu mai echipament testat si aprobat. Atunci cand practici scuba diving nu trebuie sa te aventuri singur in adancuri. Ia cu tine intotdeauna un coechipier.

Evita locurile periculoase de scufundare si conditiile proaste de vreme . De asemenea, evita sa iti tii respiratia. In timpul scufundarii este indicat sa respiri in mod continuu.
 

Unde inveti scuba diving


In Romania exista numeroase scoli unde poti invata tehnica scufundarii in adancuri. La scoala Scubadiver vei primi un brevet acreditat, care iti asigura accesul in orice baza de scufundari din lume. Lectiile teoretice se tin in bazine cu apa si in mare. Un curs costa 800 de lei.

Scoala Nautilus propune mai multe niveluri de pregatire, de la incepatori pana la avansati. Cei de la Nautilus propun scunfundari la epave, scufundari de noapte, de navigare si de salvare. Pretul unui curs este de 100 de lei.

La scoala Respirodive costul unui curs este intre 40 si 500 de euro, in functie de dificultate si durata. Marine Explorers Dive Center din Vama Veche organizeaza cursuri pentru scafandri recreationali, dar si alte cursuri si antrenamente speciale de scufundari.
 

Ce inveti la cursurile de scuba diving


La cursurile de scuba diving vet invata toate detaliile legate de utilizarea a unui echipament de scufundare. Vei continua apoi cu o sectiune de piscina, unde vei incepe acomodarea cu mediul acvatic, iar in final totul va culmina cu scufundari efectuate in Marea Neagra, unde te vei perfectiona in utilizarea echipamentului, tehnica flotabilitatii si deplasarii pe sub apa.
 

Unde poti face scuba diving in Romania


Romania ofera o gama diversa de locatii pentru scufundari. Astfel, poti face scufundari la epavele din Marea Neagra, la biserica de sub apa din lacul Belis, scufundari in pestera Isverna, la lacul vulcanic Sfanta Ana sau scufundari sub gheata.

Pe litoralul Marii Negre, poti face scufundari la Constanta, Mamaia, Eforie Nord si Vama Veche. Pretul unei scufundari variaza in functie de durata si adancime, dar si de scoala pe care o alegi. Astfel, pretul unei scufundari de patru ore poate varia de la 25 la 70 de euro. De asemenea, pe litoral mai poti face si scufundari nocturne.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea