De prin lume adunate

#hobby #moara vlasiei #movilita #peris #afumati #tancabesti #in jurul bucurestiului #lac #pescuit #balta

Unde pescuim in jurul Bucurestiului

Pescuitul este unul dintre hobby-urile cele mai relaxante si practicate. Fie ca vrei sa iti impresionezi prietenii cu capturile tale fenomenale sau fie ca vrei sa petreci o zi linistita, in natura, departe de zgomotul si agitatia Bucurestiului, poti alege sa te relaxezi pe malul uneia din baltile din jurul capitalei.

In majoritatea localitatilor din jurul Bucurestiului sunt amenajte , destinate atat pescarilor amatori cat si celor profesionisti. De la Domnesti la , Cernica, Afumati, Peris sau , exista cate un loc pentru gusturile celor mai pretentiosi pescari. In plus, la multe dintre aceste balti s-au amenajat centre de agrement, moteluri, terase si restaurante.

Balta Movilita se afla pe DN2, intre Bucuresti si Urziceni, la 35 de km de Bucuresti. Dupa indicatorul care anunta apropierea baltii se face stanga de pe DN2 si se merge pe drumul pietruit pana se ajunge la un dig cu mai multe bazine, care sunt de fapt batile. Acestea se intind pe cateva hectare si au o adancime de 2-3 metri.

Taxa de pescuit este de 40 de lei pentru 12 ore. Pestele retinut este in limita a 15 kilograme. Balta de la Movilita este bogata in crap, ten, somn, caras, peste fitofag si novac. Pe aceasta balta se poate pescui si noaptea. Baltile sunt inconjurate de stuf si au amenajate locuri speciale pentru pescuit. In apropiere exista si o terasa cu gratar.

Buturugeni – Magura

Balta Buturugeni - Magura se afla in Comuna Buturugeni. Cel mai usor se ajunge prin comuna Mihailesti, apoi prin Malul Spart. In Buturugeni se merge pe a patra strada la dreapta.

Taxa de pescuit este de 40 de lei pentru 12 ore si de 60 de lei pentru 24 de ore. Aici se poate pescui tot anul, insa noaptea este interzis. Cantitatea de peste pe care o puteti retine este de 7 kilograme. Apele baltii sunt bogate in crap, salau , somn, stiuca, caras, clean, biban, fitofag si mreana.

Peris

Balta Peris se afla in comuna cu acelasi nume din judetul Ilfov . Pentru a ajunge la aceasta balta mergi pe DN1 pana la Peris unde se face la stanga pana in apropiere de gara. Acole se merge pe drumul din stanga pana se ajunge la balta. Aceasta are o adancime de 3 metri, iar pestii pe care ii vei gasi aici sunt crap, ten, caras si salau. Pescuitul este permis pe toata suprafata baltii.

Balta Peris este amenajata cu umbrare, iluminat pe timpul noptii si cosuri de gunoi. Cea mai bune perioada de pescuit aici este in septembrie-noiembrie. Taxa de pescuit este de 50 de lei pentru 12 ore si 80 de lei pentru 24 de ore. La 10 partide de pescuit se ofera 1 gratis. De asemenea, se pot face si abonamente pentru tot timpul anului. Acestea costa 350 de euro. Cantitatea de peste pe care o poti retine este de sapte kilograme.

Fundulea

Balta Fundulea se afla la 30 de kilometri de capitala. Din orasul Fundulea se merge spre Gostile. De aici se vede balta, care a fost deschisa anul acesta. In februarie, balta a fost repopulata cu crapi si carasi.

Alte specii de peste pe care le vei mai gasi: salau, somn si stiuca. Nu exista o limita a cantitatii de peste pe care o poti retine. La Fundulea se poate pescui si noaptea. Taxa de pescuit este de 50 de lei pentru 12 ore si de 100 de lei pentru 24 de ore.

Moara Vlasiei 2

Balta Moara Vlasiei 2 se afla la iesierea din Bucuresti spre comuna Dascalul, la 30 de kilometri de capitala. Balta este populata cu crap, cten, caras, lin, somn si stiuca. Pescuitul incepe la ora 06.00 si se termina la ora 18.00 si este permis tot timpul anului. Cantitatea de peste retinut este de sase kilograme. Pescarul poate sa pescuiasca cu maxim 4 scule dotate cu un singur carlig.

Taxa de pescuit este de 60 de lei pentru 12 ore si 120 de lei pentru 24 de ore. Pe aceasta balta este permis si pescuitul nocturn, taxa fiind de 100 de lei. Fiecare pescar poate fi insotit de o persoana, restul persoanelor care-l vor insoti vor plati o taxa de agrement de 10 lei.

Afumati 2

Balta se afla in localitatea Afumati. Aici se ajunge de pe soseaua Bucuresti - Urziceni. Pescuitul este permis tot timpul anului, iar cantitatea de peste pe care o poti retine este de cinci kilograme. Nu se poate pescui pe timpul noptii. Balta este populata cu ten, caras, stiuca si crap. Taxa de pescuit este de 50 de lei, iar pentru un an se percepe o taxa de 800 de lei.

Tancabesti

Balta de la Tancabesti se intinde pe o suprafata de peste 100 de hectare si este impartita in doua bazine, unul pentru amatori si altul pentru profesionisti. Balta se afla in localitatea Tancabesti, iar aici se ajunge de pe drumul Bucuresti - Ploiesti.

Balta este populata cu crap, caras, cten, rosioara, salau, stiuca si somn. Se pot retine doar 5 kg de peste si se poate pescui doar cu 4 sau 4 undite odata. Se poate pescui si noaptea. In incinta complexului exista si un motel unde se poate dormi si servi masa. Tot in complex exista si cateva terase pe pontoanele de pe malul lacului. Taxa de pescuit este de 120 lei pe zi.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea