De prin lume adunate

#ping pong #tenis de masa #hobby #club #relaxare #timp liber

Unde jucam tenis de masa in Bucuresti

Tenisul de masa , sau ping-pong, este un sport care poate fi practicat la toate varstele. Este usor si accesibil si presupune o viteza mare de reactie si de executie. Acest joc presupune insa o rezistenta psihica si o pregatire fizica buna. Tenisul de masa este foarte popular in special in Asia de Est si este unul dintre cele mai importante sporturi noi, cu milioane de adepti in lumea intreaga.

Cluburi de tenis de masa

Miramar

In clubul Miramar va puteti relaxa la o partida de tenis de masa alaturi de prieteni. Complexul sportiv dispune de o sala special amenajata pentru acest sport cu cinci mese Kettler. Tariful pentru o ora de tenis de masa este de 8 lei. Programul este de la ora 8.00 pana la ora 21.00. Pe langa tenis de masa, la Miramar mai poti merge si la sala de aerobic sau fitness, la piscina sau la masaj si solar. Clubul dispune si de un restaurant cu preparate romanesti. Clubul Miramar se afla pe Bulevardul Chisinau la numarul 6, iar mai multe detalii gasesti la numarul de telefon 021.255.10.25.

Club IDM

Clubul IDM dispune de o sala speciala pentru tenis de masa. Mesele de la clubul IDM sunt profesionale si sunt folosite la campionatle mondiale de tenis de masa. Suprafata de joc din lemn este laminata special pentru a o proteja impotriva zgarieturilor. Cadrul si picioarele din otel ii confera stabilitate si durabilitate pentru un joc de calitate.

Pretul unei ore de tenis de masa se incadreaza intre 8,5 si 22 de lei, in functie de intervalul orar si ziua pe care le alegi. Programul este de luni pana duminica intre orele 9.00 – 05.00. Pe langa tenis de masa, la clubul IDM te poti relaxa la piscina, la sala de biliard, la bowling sau la darts. Clubul IDM se afla pe Splaiul Independentei, in apropiere de campusul studentesc Regie.

Club Mazicon

Complexul sportiv Mazicon iti ofera posibilitatea de a te relaxa si a petrece cateva momente placute alaturi de la familie sau prieteni. La clubul Mazicon din Bucuresti vei gasi o sala speciala destinata tenisului de masa. Tariful pentru o ora de tenis este de 12, 5 lei in timpul saptamanii, iar in week-end de 15 lei.

Clubul este deschis de luni pana duminica nonstop. Pe langa tenis de masa, la Mazicon mai poti practica si tenis de camp , fotbal, ciclism si biliard. Clubul se afla pe strada Bascov la numarul 14-18, in Prelungirea Ghencea, iar informatii gasesti la numarul de telefon 021.444.99.59.

Club Saria

Saria Club este un spatiu destinat infrumusetarii si relaxarii. Clubul va indeamna la miscare si imbunatatirea conditiei fizice si isi doreste sa iti schimbe stilul de viata. Intr-o ambianta placuta si relaxanta, unde vei scapa de stresul si rutina zilnica, clubul propune mai multe metode de petrecere a timpului liber. Pe langa aerobic si fitness, la Saria poti practica si tenis de masa. O ora de tenis este 10 lei, insa trebuie sa iti faci inainte o programare la numarul de telefon 021.253.20.43. Clubul Saria se afla pe Bulevardul Ferdinand la numarul 97, la intersectia cu Bulevardul Mihai Bravu.

Tenis de masa mai poti practica si in clubul Texas din Regie si in Compexul Sportiv Tei. In aceste cluburi mai poti practica si biliard sau bowling. In complexul Tei sunt amenajate si doua terenuri de fotbal si unul de volei pe nisip.

Cum se joaca tenis de masa

Tenisul de masa este foarte asemanator tenisului clasic, insa este jucat cu o minge si rachete mai mici. Masa de tenis trebuie sa fie dreptunghiulara si sa aiba 2,7 metri lungime si 1,5 metri latime. In jocul de tenis de masa este foarte important servitul. De obicei, cel care serveste obtine si punctul.

Pentru a servi trebuie sa tii racheta in mana dreapta si mingea in cea stanga. Apoi arunci mingea in aer, iar atunci cand cade, o lovesti astfel incat sa loveasca mai intai masa pe jumatatea ta si apoi sa sara peste plasa in jumatatea adversarului. Daca ratezi mingea la servire, adversarul va castiga un punct. Daca lovesti plasa poti servi din nou.

Castigi puncte daca adversarul rateaza servirea, adversarul rateaza returul, un jucator obtureaza mingea in joc, mingea atinge jumatatea de teren de doua ori, adversarul loveste de doua ori mingea, adversarul loveste mingea cu marginea rachetei, mana libera a unui jucator atinge masa, mingea iese din suprafata de joc fara a atinge jumatatea de tabla a unui jucator. Jucatorul care acumuleaza 21 de puncte castiga partida.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea