De prin lume adunate

#restaurant #cofetarie #cafenea #martisor #ceainarie #martie #femeie #cadou #eveniment

Unde iesim de Martisor

Nu ti-ai facut un program pentru inceputul lui martie si nu stii unde sa o scoti pe iubita ta? Iata cateva recomandari de restaurante si ceainarii unde poti merge in perioada 1-8 martie.

Unde mancati de martisor

Un martisor cu ceai si prajituri

Martisor cu aroma de cafea


Unde mancati de martisor

Dantes

Dantes este un restaurant classy si rafinat. Design-ul interior contemporan recompune farmecul discret al unui restaurant de altadata: clasic, intim si modern. Restaurantul este situat pe strada Radu Beller, un loc perfect pentru a incerca savoarea mancarurilor italiene la un pranz intre prieteni sau apropiati, o serata cu cei dragi sau o cafea in linistea dupa-amiezei.

Meniul de la Dantes se bazeaza pe mancarurile traditionale ale bucatariei italiene, preparate culinare pe baza de peste si paste proaspete pregatite in casa. Pe oricare dintre cele trei niveluri ale restaurantului va intampina o atmosfera relaxanta si prietenoasa.

Dintre mancarurile care iti fac cu ochiul va recomandam Calamari Doratti (Calamari pane cu sos de usturoi), Spigola alla griglia (Lup de mare la gratar, cartofi natur) sau Tagliata di manzo in salsa di rozmarino con insalata di rucola (Muschi de vaca la gratar in sos de rozmarin cu scalie de parmezan pe pat rucola), iar la desert puteti incerca Tort Kranz (Tort cu crema de cacao si nuci caramelizate).

Adresa restaurantului este strada Radu Beller, numarul 11, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021 231 0897.

Crama Domneasca

Restaurantul voievodal Crama Domneasca este situat in Centrul Vechi al Bucurestiului si va invita la o cina la care veti fi tratat regeste. Atmosfera este placuta si relaxanta, cu specific romanesc medieval. "Crama Domneasca" readuce gusturile copilariei si bunatatile gatite de bunici. Bucataria restaurantului este veche taraneasca si targoveata, cu preparate traditionale. Daca mergeti la acest restaurant trebuie sa incercati preparatele la gratar si placintele.

Crama Domneasca se afla pe strada Selari, langa Curtea Veche. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021 314 67 37.

Aladdin

Restaurantul Aladdin este unul dintre cele mai cunoscute restaurante cu specific oriental unde puteti gasi mancaruri orientale si occidentale pentru cele mai rafinate gusturi.

Restaurantul are trei saloane si este amenajat intr-o casa boiereasca. Din meniul de la Aladdin noi va recomandam crema de somon, humusul de pui, fatta cu carne, iar la desert  kashtaliah  (crema de lapte, caimac, banane, miere, alune, apa de flori).

Restaurantul Aladdin se gaseste pe strada Constantin Bosianu, in zona Piata Cosbuc, iar rezervari se pot face la 021 335 19 01.

 

Restaurant Moft

Restaurantul Moft este un spatiu in care te vei simti bine, intr-o atmosfera intima si linistita. Moft este potrivit intalniri cu prietenii, cine romantice sau de afaceri. Fripturile suculente, vinurile alese si deserturile irezistibile te ademenesc din meniu.

Daca vrei sa incerci ceva special, poti opta pentru somon fume, pui saltimbocca cu prosciutto si iar ca desert Moft my love (inghetata servita cu waffles, miere, nuci si sos de fructe de padure).

Adresa restaurantuli este strada. Sirenelor, numarul 87, pe langa Hotel Marriot. Rezervari se fac la numarul de telefon: 021410.61.02.

Taverna Viilor

Taverna Viilor este un restaurant unde se asculta mult jazz, fara a fi insa un local pretentios. Daca ai chef de o seara linistita, cu muzica si mancare buna, aici este locul potrivit. Aproape zilnic in meniu gasesti cate un concert sau o intamplare muzicala. In fiecare zi de luni, marti si miercuri in program este Live Jazz Piano Bar, o combinatie de pian si trompeta iar ziua de duminica este destinata muzicii traditionale, intr-un mix grecesc sau rusesc. 

Pentru o seara jazzy, pe langa muzica buna nu ar trebui sa ratezi puiul manastiresc, cartofii taranesti si ciupercile cu sos de smantana.  

Restaurantul Taverna Viilor se afla situat pe strada Viilor, la numarul 95. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0729 967 771.

Casa Satya

Casa Satya este un loc inedit in peisajul bucurestean. Asa cum se recomanda chiar ei, este un restaurant ayurvedic si merge pe directia armoniei dintre trup si suflet. La Casa Satya vei observa ca la prepararea retelelor se folosesc ingrediente naturale bio-ecologice, faina integrala si zahar de trestie.

Toate mancarurile si bauturile Casei Satya sunt pregatite cu apa ionizata alcalina. Aceasta apa are proprietati de detoxifiere, de neutralizare a radicalilor liberi, de reintinerire, de vindecare si de echilibrare a intregului organism. Aerul este ionizat, adica este filtrat si imbogatit cu ioni negativi intr-o concentratie similara aerului dupa o ploaie torentiala, iar lumina este "Full Spectrum", similara cu a soarelui.

Bucataria Ayurvedica dupa care sunt realizate retetele de la Casa Satya este inspirata din intelepciunea Indiei. In meniu nu exista insa carne sau alcool si nici nu se fumeaza in acest restaurant.
Pentru o cina in stil ayurvedic dulciurile trebuie sa fie consumate inaintea mesei. Noi va recomandam pere in sos caramel. Pentru celelalte feluri de mancare, mai puteti incerca hummus, supa de linte, couscous cu mirodenii si legume. La sectiunea de bauturi puteti alege din multitudinea de sucuri si siropuri de legume si fructe.

Casa Satya o gasiti pe Strada Banu Manta, langa Primaria Sectorului 1. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0788.788.111.

Violeta’s Vintage Kitchen

Violeta’s Vintage Kitchen este un bistro cu un meniu realizat ecologic, fara produse concentrate sau conservate. Bucataria Violetei este una in care bunicile noastre s-ar fi simtit in largul lor, printre aluaturile puse la dospit, nucile prajite si merele coapte, fara sa aiba nevoie de adaosuri comerciale.
Atmosfera este calda si intima, exact ca la tine in bucatarie.

Meniul este altul in fiecare zi in functie de ideile Violetei. Bucatele se pot alege din vitrina sau de pe meniul scris cu creta. Violeta s-a pregatit si pentru venirea primaverii si pentru doamnele care comanda supa si felul principal primesc desertul gratuit.

Pentru bucate ca la mama acasa mergeti pe strada Batistei la numarul 23, langa magazinul LaStrada Deco. Rezervari se fac la numarul de telefon 021. 310.06.81.

French Bakery

Chiar daca te afli la Bucuresti poti experimenta cateva ceva din deliciile Parisului. Poti incepe cu un restaurant frantuzesc. French Bakery este un bistro modern cu un ambient placut si muzica in surdina. Bucataria este in totalitate frantuzeasca. Pentru pranz sau cina poti alege dintre specialitatile restaurantului: tarte, pateuri si fripuri, iar la desert spume si prajituri cu ciocolata. Toate preparatele vor merge bine cu un vin frantuzesc vechi.

Restaurantul se afla pe strada Nicolae Golescu, in spatele blocului Eva. Revervari puteti face la numarul de telefon 021 310 33 02.

Un martisor cu ceai si prajituri

Ceai la Cotroceni

Ceai la Cotroceni este o ceainarie ascunsa pe stradutele cochete si liniste ale cartierului Cotroceni. Locul ne ofera comori nepretuite, intr-un oras agitat: liniste, atmosfera relaxanta, muzica buna, perne pufoase care te ademenesc la leneveala si, nu in ultimul rand, ceaiuri de toate sortimentele.

De la ice tea, ceaiuri alcoolice, pana la ceaiuri cu ciocolata si cirese, cu vei gasi unul care sa se potriveasca gustuilor tale. Pe langa ceaiuri, se pot savura diverse dulciuri, saratele, turta dulce sau fructe confiate. Pentru fumatori, singurul inconvenient al ceainariei este ca nu se poate fuma. Preturile variaza intre 8 si 10 lei pentru o infuzie. Ceainaria se deschide in timpul saptamanii la ora 14.30 si in weekend la 12.30. Ceainaria se afla la adresa Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu nr. 25, la subsolul unei case cu doua etaje.

Green Tea


Green Tea este o ceainarie eleganta din centrul Bucurestiului. Pe stradutele racoroase si curate din apropiere de Calea Mosilor, departe de traficul infernal, veti gasi o oaza de liniste si verdeata. Ceainaria este un loc special creat pentru iubitorii de ceai. Intr-o casa cu parfum interbelic veti descoperi putin din farmecul a patru culturi diferite in patru saloane: Clasic, Japonez, Indian si Micul Paris.

Cele peste 100 de sortimente de ceai, la care se adauga sandvisuri, prajituri, fursecuri si dulceturi nu va vor lasa indiferenti in zilele in care aveti nevoie de energie. Ceaiurile va vor ademenii cu numele lor incitante si exotice: Sunshine Reggae, Lemon Love, Truffle, Sunset, Quuen of Saba, Fire Place sau Safari Sunset. In Green Tea veti gasi si un magazin de unde puteti cumpara ceaiuri, accesorii pentru ceai, ceainice, carti vechi si noi. Preturile ceaiurilor variaza intre 8 si 12 lei, iar al gustarilor si prajiturilor intre 9 si 13 lei. Ceainaria se gaseste pe strada Dr. Burghelea Nr. 24.

Triangle D’or

Ceainaria Tringle D’or vrea sa ne ofere si o alta experienta decat a bea ceai. Vrea sa ne transpuna in lumea mistica a aristocratilor amatori de ceai, care au facut din acesta bautura un stil de viata inainte de toate. Ceaiul special al salonului este Perles d’Or din perle de ceai verde invelite in foita de aur si care elibereaza in timpul infuziei o aroma delicata de iasomie. Sau puteti servi The sur le Nil care te inconjoara in parfumul aventurii; Eros, un ceai special pentru indragostiti sau Marco Polo, ceai negru cu arome de fructe si flori.

Pe langa ceaiurile fistichii, ceainaria Triangle d’Or isi rasfata oaspetii cu specialitati originale pe baza de cafea, atat calde, cat si reci: Cappucino Triangle d’Or cu ciocolata alba topita, Amaro Coffee cu ciocolata pisata sau Ice Triangle d’Or cu fulgi de gheata, cafea si sirop de cirese. Iar cocktailurile pe baza de alcool iti imbata simturile cu arome unice si creative: Birmania cu rom, sirop din fructul pasiunii si maracuya; Thailanda cu whisky, menta, ginger si sirop din fructul pasiunii sau Laos cu vodka, sirop de papaya, piure de capsuni si suc de coacaze negre.

Ceainaria se gaseste pe bulevardul Ion Mihalache Nr. 92, in in pasajul de langa Mega Image.

Rendez-vous

Toata lumea isi gaseste locul in ceainaria Rendez-Vous de pe strada Edgar Quinet nr. 8-10 . Fumatorii sunt despartiti de nefumatori printr-un paravan japonez, dar atmosfera se intregeste cu ajutorul muzicii din surdina. Nu trebuie decat sa te relaxezi si sa alegi dintre cele 150 de ceaiuri propuse de gazde. Mai nou, ceinaria ofera bauturi specializate pentru domane si domni.

Pentru doamne propune o gama de ceaiuri verzi si negre aromatizate pe baza de flori si fructe, ideale pentru continutul de antioxidanti si efectul de intinerire si intretinere. Recomandarile ceinariei sunt: La Reine de la Nuit (ceai oolong relaxant cu fructe exotice, curmale, portocale si petale de flori), A la pause-the (ceai negru origine China aromatizat cu scortisoara, ciocolata si portocale) si Secret des Pyramides (ceai verde, oolong si negru origine China alaturi de Rooibos aromatizat cu migdale, lamaie, cardamome, flori, smochine si hibiscus). Pretul unei astfel de bauturi calde este de 10 lei.

Rendez-vous propune domnilor o gama de ceaiuri simple si aromatizate, cu gust puternic: Les Copains d’Abord (ceai negru origine China si Ceylon cu fructe uscate si caramelizate), Nuit magique (ceai negru de Yunnan  cu ginseng) si Vagabondages (ceai negru origine China si Ceylon cu migdale, scortisoara si protocale).

Ceainaria de la Teatrul ACT

Teatrul Act sustine cu tarie ca o piesa de teatru merge ca unsa cu un ceai bun sau cu o leneveala printre carti. In acest scop, cei de la Act au amenajat o . Aceasta sala este, de fapt, o ceainarie unde poti sa mergi dupa ce te-ai "culturalizat" sau, din contra, inainte de piesa.

Este un loc unde poti, de asemenea, sa rasfoiesti o carte. Nu va fi tocmai greu pentru ca ai la dispozitie o biblioteca plina cu volume despre teatru sau film. Sigur vei gasi macar una interesanta. In aceasta biblioteca cu functii si de ceainarie stai pe fotolii si canapele confortabile si iti poti folosi laptopul pentru ca internetul wirless este din partea casei. 

Martisor cu aroma de cafea

XO Piano Cafe

XO Piano Cafe este un jazz caffe rafinat si stilat. Grija la detalii se vede in alegerea designului, in savoarea cafelei etiopiene si in bauturile fine si indraznete ce te imbie parca sa iti deschizi mintea spre renumitul motto “In vino veritas”. In aceasta cafenea bauturile rafinate sunt la mare cinste. In meniu nu vei gasi insa bere. Cognacurile vechi de peste 40 de ani au mirosul unei ciocolate belgiene, trabucurile speciale  si acordurile pianului desavarsesc atmosfera exclusivista.
Iubitorii de frumos nu sunt nici ei uitati.

In Xo Piano Cafe au loc saptamnal concerte de jazz si blues, dar si piese de teatru. In aceasta perioada femeile au parte de un program special. Pe 28 februarie sunt invitate la un concert de jazz sustinut de American Songbook. Acestia promit o incursiune in istoria jazzului. Pe 7 martie, de ziua femeilor Xo Piano Cafe va invita la Lady's Night, un concert de jazz cu Ozana Barabancea si Irina Sarbu.

XO Piano Cafe se afla pe strada Schitu Magureanu la numarul 4. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021 318.77.37.

Ramayana Cafe

Ramayana Cafe este prima cafenea cu ambianta orientala si abordare occidentala. Deschisa non-stop, cafeneaua pune la dispozitia clientilor o colectie bogata de produse selectate din toate colturile lumii. In cultura indiana, momentele de relaxare au statut sacru si sunt punctate de ritualuri respectate  de secole. Ramayana Cafe a pastrat aceasta sursa de inspiratie si a creat o oaza de relaxare pentru orice moment al zilei si al noptii.

Daca ajungi in aceasta cafenea vei avea parte de un tratament special: decorul fabulos incita ochiul si stimuleaza imaginatia si buna-dispozitia,  cafeaua organica isi dezvaluie aroma in combinatii surprinzatoare, iar zecile de varietati de ceai sunt destinate relaxarii. Muzica este un alt factor care desavarseste atmosfera. Aici vei asculta stiluri muzicale precum trip-hop, nu-jazz, neo-swing, nuevo-tango, electro-bossa sau dubstep.

Ramayana Cafe va imbie in cele sase saloane care au culori si decoratiuni diferite, destinate oricarui moment al zilei. Camera rosie este destinata intalnirilor de la miezul zilei, camera verde si cea lila sunt potrivite pentru discutii animate, iar separeurile va ofera intimitate. Dintre bunatatile de la Ramayana va recomandam sa incercati Cafe d'Amour sau Peppermint Tea.

Ramayana Cafe se gaseste pe strada Baldovin Parcalabul, nr. 11, in zona Gara de Nord – Ministerul Transporturilor. Rezervari se fac la numarul de telefon 021.317.16.81.

Festival 39

Festival 39 este o cafenea caracteristica inceputului de secol XX. Perioada interbelica este evidentiata prin diverse elemente si accesorii originale din anii '30, amplasate cu scopul de a crea atmosfera intima a unei cafenele la sosea, local atat de raspandit in aceea perioada.

In anul 1939, Leo Greif, un alchimist din Brasov, obtine prima sa reteta din macerat de plante: bitterul. Dupa doua decenii de imbunatatiri aceasta reteta primeste numele de Bitter Festival. Bautura singulara, realizata din extract natural din 23 de plante, macerate impreuna cu vinul rosu, in butoaie de stejar vechi de un secol, Bitterul Festival este nu doar o bautura deosebita dar si un ingredient important pentru multe cocteiluri. Noi va recomandam Festival Orange si Festival On the rocks.

Festival 39 se gaseste pe strada Franceza, nr. 62-64. Rezervari se fac la nuamrul de telefon 0743 339 909.

Museo

Cafe Museo de la Muzeul de Geologie este locul cel mai pretentios dintre toate locatiile culturale din capitala. Museo se ocupa cu pietre. Pot fi pietre din neolitic sau din vremea cuaternarului, insa cu usurinta se poate ajunge si la pietre pretioase mai ales daca arunci o privire in meniu. In Cafe Museo, poti alege dintre diferite bauturi, poti manca in stil indian si poti asculta muzica live. La museo exista un singur inconvenient: nu se poate fuma.

Museo se afla pe  Soseaua Kiseleff la numarul 2, la Muzeul de Geologie.

Atelier Cafe

Pentru cei care sunt pasionati de pictura si arte frumoase exista acum un loc unde pot bea si o cafea. Prezent in centrul vechi al Bucurestiului, Atelier Cafe prezinta un concept nou in promovarea artelor plastice romanesti moderne si contemporane. Atelier Cafe ofera un produs 3 in 1, adica galerie de arta, ceainarie si cafenea in acelasi loc.

Atelier Cafe isi propune sa ofere lucrari autentice semnate de unii dintre cei mai importanti artisti contemporani. Multi dintre autorii prezenti in Atelier Cafe expun aici in exclusivitate. Multe dintre tablourile expuse poti fi cumparate.

Cafeneaua se gaseste pe strada Gabroveni 24. Informatii se pot obtine la numarul de telefon 021.318.28.54.

Coffee Cabinet

Coffee Cabinet este un loc cu parfum aristocrat de cafea. Daca ai chef de o cafea buna, bauta in tihna, la Caffee Cabinet vei gasi atmosfera potrivita. Pentru cei pasionati de conversatie muzica delicata va insoti in surdina dialogul. la aceasta cafenea vei gasi cel mai savuros capucino, peste 30 de feluri de cafele, sortimente rare de ceai englezesc, cocktailuri fine, inghetata asortata si prajituri delicioase. Printre delicatesele care iti fac cu ochiul la Coffee Cabinet sunt si dulceturile de visine si croissantele.

Cafeneaua se gaseste pe bulevardul Ion Mihalache. rezervari se fac la numarul de telefon 021 316 94 12.

Grand Cafe Galleron

Aflata in centrul cultural si financiar al Bucurestiului, chiar in spatele Ateneului, Grand Cafe Galleron va primeste intr-un decor cald, prietenos si intim. Grand Cafe Galleron este construita pe locul unei vechi case boieresti. Fiecare incapere are un farmec aparte.  Desi propriatara este olandeza, tot mobilierul este din Romania: Arad, Timisoara, Bucuresti. Este un loc unde oamenii se simt bine, se relaxeaza, citesc si beau o cafea buna.

Aici puteti sa va intalniti cu prietenii, partenerii de afaceri si chiar cu iubita. Spatiul este amenajat in asa fle incat feicare zona are parte de intimitate. La Grand Cafe Galleron ai de ales intre mai multe saloane, salonul principal, de nefumatori, salonul englez, biblioteca si salonul de fumat. Pe langa cafele si cocktailuri, in meniu vei gasi si preparate culinare italienesti, frantuzesti si indiene.

Cafeneaua se  gaseste pe strada Nicolae Golescu la numarul 18. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.312.45.65.

Unique Sun Lounge este o cafenea intr-un spatiu mai putin obisnuit: intr-un centru de infrumusetare cu salon de bronzare, masaj si alte servicii pentru femei. Dupa ce te-ai asigurat ca esti in forma si ai terminat sedinta de bronzat sau de masaj, te poti relaxa la o cafea sau un cocktail. Te poti relaxa cu o bautura buna si gustoasa, reviste glossy sau poti naviga pe internet. Daca te intereseaza si organizarea unei , poti inchiria cafeneaua cu tot cu barman si DJ. 

Cafeneaua Unique Sun Lounge se gaseste pe strada Brailita la numarul 18, in apropiere de Mall Vitan. Programari se pot face la numarul de telefon 021.323.06.83
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea